Nederlands
Expertisecentrum
Vitaliteit

Ons centrum is specialist in het mensgericht meten, analyseren en interveniëren rondom alles wat met vitaliteit te maken heeft.

Onze experts staan elke dag voor je klaar om te helpen bij de volgende stap naar een
vitale, duurzame en succesvolle organisatie.

De Specialist In Meten, Analyseren En Interveniëren.
De Specialist In Meten, Analyseren En Interveniëren.

Evidence-based investeren in Vitaliteit

Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit (NEV) is mede opgericht vanwege de wildgroei aan aanbieders op het gebied van vitaliteit. In een markt waar losse diensten, niet-onderbouwde meetinstrumenten en trainingen zonder wetenschappelijke basis de norm zijn geworden, vinden wij het van cruciaal belang dat investeringen in mensen van de hoogste kwaliteit zijn. 

Het NEV hanteert een academische en mensgerichte benadering met de nadruk op evidence-based praktijken. Onze jarenlange expertise helpt onze klanten om betrouwbare metingen, diepgaande analyses en effectieve interventies te bieden. We streven ernaar om organisaties te ondersteunen bij het nemen van gefundeerde beslissingen en het realiseren van duurzame veranderingen die de vitaliteit en het welzijn van medewerkers in de hele organisatie bevorderen.

Onze wetenschappelijke basis

Strategisch meten, diepgaand analyseren en effectief interveniëren met de wetenschap als ons kompas.

Bij het NEV geloven we in een systemische en integrale aanpak als het gaat om meten, analyseren en interveniëren op het gebied van vitaliteit. Onze benadering is gebaseerd op solide wetenschappelijke onderbouwing en geavanceerde methodieken. We gaan verder dan alleen het oppervlakkig meten van symptomen en belevingen.

Met behulp van moderne wetenschappelijke modellen zoals het Job Demands-Resources Model (JD-R), brengen we de meest significante werkkenmerken binnen een organisatie in kaart, om vervolgens de impact ervan op de werkbeleving en het gedrag van werknemers te begrijpen. Deze aanpak stelt ons in staat om niet alleen stressoren en hulpbronnen te identificeren, maar ook om de onderliggende verbanden en dynamieken te ontdekken die van invloed zijn op structurele groei van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Door gebruik te maken van systemische analyses en onze unieke software, kunnen we de complexe realiteit achter de cijfers zichtbaar maken en organisaties helpen om gewenste veranderingen op alle lagen te realiseren. Onze wetenschappelijke expertise en methodieken zorgen ervoor dat je met vertrouwen kunt navigeren en effectief kunt interveniëren, met rugdekking van up-to-date wetenschap.

Oorzaak En Gevolg Onderscheiden

Oorzaak en gevolg onderscheiden

Om resultaatgericht te investeren in positieve werkbeleving, vitaliteit en verzuimreductie, maken we een duidelijk onderscheid tussen diepere oorzaken achter de huidige situatie.

Integraal Meten En Preventief Beleid Ontwikkelen

Integraal meten en preventief beleid ontwikkelen

Oorzaken van verzuim en verloop zitten niet alleen in het individu maar ook in het systeem: een team, afdeling of organisatie als geheel. Onze systemische kijk vangt de nuance en complexiteit.

Draagvlak Creëren En Kansen Benutten

Draagvlak creëren en kansen benutten

Om impact te maken is draagvlak nodig. Een mensgerichte aanpak is daarom essentieel. We hebben dan ook altijd aandacht voor de uitdagingen en oplossingen van het personeel.

Samen naar duurzaam resultaat

Bij het NEV streven we naar het behalen van duurzame resultaten in samenwerking met onze klanten. Of het nu gaat om het verminderen van verzuim op een duurzame manier, het implementeren van een effectief vroegsignaleringbeleid, het uitvoeren van een nulmeting of het trainen van leidinggevenden om hun teams te begeleiden bij werkdruk, wij staan naast je om samen jouw doelen te bereiken. Onze expertise stelt ons in staat om meetbare én haalbare doelen te formuleren die jouw organisatie ondersteunen bij het opbouwen van jullie eigen expertise omtrent vitaliteit.

Met ons brede aanbod aan diensten en producten bieden we op maat gemaakte oplossingen voor verschillende sectoren. Ontdek wat het beste bij jouw organisatie past en neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. 

De Specialist In Meten, Analyseren En Interveniëren.

Waarom kiezen voor het NEV

Meten & analyseren

Met het NEV combineer je mensgericht meten met de kracht van diepgaand analyseren. We maken het je zo makkelijk mogelijk zodat jij in korte tijd de grootste toegevoegde waarde kan creëren voor jouw organisatie.

Wetenschappelijk onderbouwd

Help je personeel om optimaal te functioneren, door in hen te investeren met het beste wat de wetenschap te bieden heeft. Naast evidence-based meetinstrumenten en analyses, helpen we je bij het samenstellen van de beste interventies.

Welzijn

+ 0 %

Organisaties die data-gedreven investeren in vitaliteit en inzetbaarheid behalen gemiddeld 66% meer welzijn.

Verzuim

- 0 %

Organisaties die data-gedreven investeren in vitaliteit en inzetbaarheid behalen gemiddeld tot wel 24% minder verzuim.

Productiviteit

+ 0 %

Organisaties die de betrokkenheid van  medewerkers meten en optimaliseren zijn gemiddeld tot wel 18% productiever.

Winst

+ 0 %

Organisaties die de betrokkenheid van  medewerkers meten en optimaliseren zijn gemiddeld tot wel 23% meer winstgevend.

Prijs

- 0 %

Organisaties die met het NEV werken besparen gemiddeld 30% in vergelijking met alle andere  aanbieders op de markt.

De HR partner
van werkzaam Nederland

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om evidence-based en data gedreven te werk te gaan als het gaat om het bevorderen van vitaliteit en het reduceren van verzuim. Verstandig, want dat levert de meeste resultaten op tegen de laagste kosten. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek de mogelijkheden. Onze deur staat altijd open. Ook digitaal.

Artikelen

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit. Je leest het hier.

Duizenden tevreden klanten en gebruikers van NEV diensten gingen je voor.

Overal in Nederland weten wij met het NEV impact te maken. Van het onderwijs tot aan de financiële sector: het loont om te weten aan welke knoppen je moet draaien om vitaliteit, welzijn en duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Naast resultaat brengen onze experts bevlogenheid, inspiratie en een prettige samenwerking met zich mee.

Plan een gratis oriëntatiegesprek in met één van onze experts​

Wil je aan de slag met vitaliteit maar weet je nog niet waar te beginnen? Weet je nog niet zeker welke meting de juiste is voor jouw organisatie? Of ben je al een tijd met vitaliteit bezig maar wil je weten waar de grootste hefboom zit voor nog meer resultaat?

Onze experts denken graag vrijblijvend met je mee.

Tijdens het gratis oriëntatiegesprek duik je samen met één van onze expert in jouw behoeften en kijk je samen naar welke meting, analyse of interventie daar het beste bij aansluit.

Onze experts kunnen ook helpen inschatten welke aanpak het beste past binnen het DNA van je organisatie, hoe je voldoende effect behaalt met je activatiecampagne en hoe je de meeste waarde uit je data kunt halen.

Geen saaie kennismaking maar een leerzaam en leuk gesprek rondom de wondere wetenschap van vitaliteit. 

Oriëntatiegesprek inplannen

021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf, MSc
Head of HR

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een orientatiegesprek. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.