HR Analytics en Systeemanalyses

Graaf dieper in bestaande data en optimaliseer je HR afdeling door datagedreven te gaan werken

Inzicht in dynamieken

Bij het NEV begrijpen we dat het verkrijgen van waardevolle inzichten in de dynamieken van je organisatie essentieel is voor het stimuleren van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en prestaties. Daarom bieden wij geavanceerde HR Analytics en systeemanalyses aan om je te helpen bij het begrijpen van de onderliggende patronen en verbanden binnen je organisatie. 

Hr Analytics / Analyse
Hr Analytics / Analyse

Resultaatgericht interveniëren

Onze systemische analyse is een krachtige benadering die inzicht biedt in hoe de huidige dynamieken in stand worden gehouden, terwijl het tegelijkertijd laat zien waar de kansen liggen voor meer vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en prestaties. Door de gegevens die zijn verzameld uit metingen systemisch te analyseren, worden de onderliggende verbanden in kaart gebracht en wordt duidelijk welke kenmerken met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Hierdoor worden de hefbomen zichtbaar waarop daadwerkelijk resultaatgerichte interventies kunnen worden ingezet.

JD-R Model

Een van de waardevolle benaderingen die we hanteren bij onze systeemanalyses is het Job Demands & Resources (JD-R) model. Dit model richt zich op het identificeren van zowel de eisen als de hulpbronnen die aanwezig zijn in het werk. Door deze elementen in kaart te brengen, kunnen we de bestaande dynamieken die leiden tot uitdagingen en negatieve werkbelevingen beter begrijpen. Daarnaast kunnen we ook de behoeften, benodigde middelen en capaciteiten van medewerkers identificeren die nodig zijn om het evenwicht te herstellen, negatief gedrag om te buigen naar constructief gedrag en positieve werkbelevingen te bevorderen.

Hr Analytics / Analyse

Zet data om in onderbouwde acties

Het is als HR-professional ook mogelijk om systeemanalyses en verdiepende rapportages opgeleverd te krijgen op basis van bestaande data en al afgenomen metingen op het gebied van gezondheid, welzijn en verzuim. Door gebruik te maken van onze geavanceerde analytische tools en het verzamelen van relevante gegevens, kunnen we diepgaande inzichten verkrijgen en trends identificeren die van invloed zijn op de algehele gezondheid en het welzijn van medewerkers. Tevens kunnen we de effectiviteit van verschillende initiatieven en programma’s beoordelen en aanbevelingen doen voor verbetering.

Door te vertrouwen op bestaande data en metingen, kunnen we een evidence-based aanpak hanteren bij het ontwikkelen van strategieën voor gezondheid, welzijn en verzuimbeheer. Dit zorgt voor een solide basis en verhoogt de geloofwaardigheid van onze aanbevelingen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te anticiperen op toekomstige uitdagingen en proactief beleid te ontwikkelen om de gezondheid en het welzijn van medewerkers te bevorderen.

Hr Analytics / Analyse

De meerwaarde van een systemische analyse

Onze systeemanalyse biedt verschillende voordelen voor jouw organisatie, waaronder:

Hr Analytics / Analyse

Ik wil graag weten hoe ik meer uit mijn HR data kan halen

Hr Analytics / Analyse

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een demo of masterclass. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.