MDIEU Regeling

Subsidie duurzame inzetbaarheid voor bedrijven

Vanaf september 2023 is er een subsidieregeling genaamd MDIEU beschikbaar voor bedrijven die willen investeren in duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk zijn en langer kunnen blijven werken tot aan hun pensioen. Deze regeling biedt financiële steun aan bedrijven die activiteiten willen ondernemen om dit te bevorderen.

Waarom duurzame inzetbaarheid?

Gezonde en gemotiveerde werknemers zijn de ruggengraat van elk succesvol bedrijf. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid creëer je een werkomgeving waarin je medewerkers met plezier hun taken kunnen blijven uitvoeren, zelfs naarmate ze ouder worden. Dit vermindert niet alleen het verloop van personeel, maar het verbetert ook de productiviteit en de algehele sfeer binnen je organisatie.

Mdieu-Regeling
Mdieu-Regeling

Over de MDIEU-Regeling

De Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) is een subsidieprogramma dat bedrijven ondersteunt bij hun inspanningen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De regeling biedt ook financiële hulp voor uitkeringen aan werknemers die eerder willen stoppen met werken, vanwege bijvoorbeeld de zwaarte van het werk. Het unieke aan de MDIEU-regeling is dat bedrijven die gebruikmaken van de RVU-uitkeringen tegelijkertijd moeten investeren in duurzame inzetbaarheid.

Belangrijke data en voorwaarden

  • Analyse: Voor het indienen van een aanvraag is een sector of bedrijfsanalyse nodig en de activiteiten uit het activiteitenplan dienen aan te sluiten bij deze sector- of bedrijfsanalyse.
  • Aanvraagperiode: Je kunt subsidieaanvragen indienen van 1 september tot en met 30 november 2023. In 2024 zal er nog een aanvraagtijdvak worden geopend.
  • Drempelbedrag: Het minimale subsidieaanvraagbedrag is €75.000, waarvan €5.000 is gereserveerd voor een verplichte bedrijfsanalyse. De aanvragen kunnen lopen tot €300.000+.
  • Activiteitenplan: Je moet een gedetailleerd activiteitenplan indienen dat ten minste 25% van de subsidieaanvraag besteedt aan duurzaamheidsactiviteiten.
  • Subsidiepercentage: Bedrijven kunnen 50% subsidie krijgen voor duurzaamheidsactiviteiten en 25% voor RVU-uitkeringen.
  • Projectperiode: De projectperiode van het activiteitenplan kan uiterlijk tot 31 december 2025 lopen.

Hoe kunnen wij helpen?

Wij begrijpen dat de aanvraagprocedure en het opstellen van een activiteitenplan complex kunnen zijn. Daarom bieden wij ondersteuning op verschillende manieren.

  • Activiteitenplan op maat: Het opstellen van een activiteitenplan dat aan alle eisen voldoet, is cruciaal. Onze experts kunnen je helpen bij het ontwikkelen van een gedetailleerd plan dat gericht is op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

  • Actie en opvolging: Het uitvoeren van de activiteiten uit het plan is essentieel voor succes. Wij kunnen je helpen bij het implementeren van de voorgestelde acties en ervoor zorgen dat ze effectief worden opgevolgd en bijgestuurd indien nodig.

  • Deskundig advies: Onze adviseurs hebben ruime ervaring met duurzame inzetbaarheid. We kunnen je voorzien van deskundig advies om ervoor te zorgen dat je het maximale uit de subsidie haalt.

Mdieu-Regeling

Doe mee en investeer in de toekomst!

Ben je klaar om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van je werknemers? Doe mee aan de MDIEU-regeling en maak gebruik van deze unieke kans om je bedrijf te laten groeien en je medewerkers te motiveren. Samen kunnen we bouwen aan een gezonde en succesvolle toekomst voor jouw organisatie.

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.