Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit

Sluit je aan bij onze missie om werkzaam Nederland vitaler en veerkrachtiger te maken.

Over Ons

Onze werkwijze

Over Ons

Wetenschappelijk

We werken volledig wetenschappelijk onderbouwd en ontwikkelen onze meetinstrumenten en interventies vanuit de domeinen: positieve psychologie, systeem- en neurowetenschappen.

Over Ons

Preventie & Amplitie

Onze interventies zijn altijd preventief opgezet, omdat voorkomen beter, maar ook goedkoper is dan genezen. Ook de mensen die niet ziek zijn helpen we met onze interventies om beter te worden.

Over Ons

Integraal

Onze manier van meten, analyseren en interveniëren is altijd integraal van aard. Zo helpen we vitaliteit en well-being te bevorderen binnen iedere laag van de organisatie.

Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit (NEV) is gespecialiseerd in slimme metingen en evidence-based interventies die een meetbaar resultaat opleveren voor werkzaam Nederland.

Wij ontwikkelen onze oplossingen vanuit drie wetenschappelijke domeinen: positieve psychologie, interpersoonlijke neurobiologie en systeemwetenschap. Onze integrale en systemische kijk op vitaliteit, welzijn en ontwikkeling van organisaties combineren we praktische toepassingen, slimme technologie en jarenlange praktijkervaring. Samengenomen maakt dit ons tot een unieke speler in Nederland. Om werkzaam Nederland op grote schaal te kunnen ondersteunen om gezonder te worden, hebben wij onze NEVCO software ontwikkeld waarin al onze meetinstrumenten en interventies samen komen. 

Het NEV is daarmee uw wetenschappelijke HR meet- en kennispartner die u en uw organisatie bijstaat bij alle vraagstukken omtrent vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en verzuim. Een multidisciplinair team staat voor u klaar, met specialisaties in evidence-based diagnostiek, gedragsverandering, activatie, metingen, interventies en succesvolle implementatie hiervan die past binnen uw organisatie. Van MTO tot aan reorganisatie-risico-metingen: we denken met u en de actuele situatie van uw organisatie mee. Daarnaast weten onze professionals als geen ander de impact en het rendement op investeringen in vitaliteit meetbaar en inzichtelijk te maken.

Met onze data gedreven en evidence-based aanpak helpt ons team draagvlak te creëren op iedere laag binnen uw organisatie, vitaliteit effectief te bevorderen en zo uw organisatie vitaler dan ooit te maken. 

Onze historie

De geboorte van het NEV
Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit is ontstaan vanuit een onderzoeksproject naar preventie en overmatige stress in samenwerking met het Europees Instituut de Baak, Zilveren Kruis en het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid.
Van research naar praktijk
Na een jaar intensieve research en ontwikkeling gericht op de meest effectieve oplossingen voor preventieve interventies voor vitaliteit, zijn we onze bevindingen gaan testen bij de P&O afdeling van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Van theoretisch model naar impact
Na een jaar testen en tweaken bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid konden wij de resultaten laten zien dat onze preventieve interventies zichtbaar impact hadden op cultuur, welzijn, zelfregulerend vermogen, communicatie, vitaliteit en performance.
Van vitaliteit naar een breder palet
We kregen de vraag steeds vaker: kunnen jullie ook dit meten? Kunnen jullie ook voor dit probleem een interventie voorleggen? Zaken die indirect met vitaliteit te maken hadden, maar een andere aanpak en onderbouwing nodig hadden. Vanwege de aanhoudende vraag naar organisatiebrede metingen en interventies zijn wij ons palet van expertise en tools gaan uitbreiden.
Altijd in ontwikkeling
Het bestuur van het NEV besluit om het jaar 2021 te gebruiken om de NEV meetinstrumenten uit te breiden en te optimaliseren op basis van gebruikersdata, feedback en wensen van klanten. Het begin van het NEVCO.
Het NEVCO
Het Nederlands Expertisecentrum lanceert het NEVCO. Een all-in-one HR meetinstrument voor organisaties van alle formaten. Volledig, wetenschappelijk onderbouwd en zeer makkelijk te gebruiken. De missie om Nederland op grote schaal te ondersteunen gezonder en vitaler te worden krijgt een enorme boost.
20 april, 2017
4 september, 2018
4 september, 2019
18 februari, 2020
1 januari 2021
1 februari, 2022

Ons team

Daniel
Daniel Krikke
Algemeen Directeur
Floor Verhaaf
Floor Verhaaf
Directeur HR development
Bas Snippert
Bas Snippert, MSc, SEP
Head of Learning & Development
Maikel Ronitz
Maikel Ronitz
Directeur Techniek
Arjan Van Leeuwen
Arjan Van Leeuwen
Head Business and Operations
Chris Wormhoudt
Chris Wormhoudt
Head of UX/Design

De HR expert op het gebied van meten, analyseren en interveniëren.

Gebruiksvriendelijkheid

Score

0

Gemiddeld geven werknemers ons een 8,4 voor de gebruiksvriendelijkheid van onze instrumenten.

Impact op vitaliteit

Score

0

Gemiddeld geven werkgevers ons een 9 als het gaat om de kwaliteit van onze metingen, analyses en interventies.

Response rate

Score

0 %

Minimaal 70% van alle
werknemers doet mee aan
onze metingen en interventies
door middel van onze activatie
en implementatie technieken.

Werkgeverstevredenheid

Score

0
Werkgevers geven onze diensten en producten gemiddeld een 9,5 als het gaat om klanttevredenheid en geleverde kwaliteit.

De HR partner van werkzaam Nederland

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om evidence-based en data gedreven te werk te gaan als het gaat om het bevorderen van vitaliteit en het reduceren van verzuim. Verstandig, want dat levert de meeste resultaten op tegen de laagste kosten. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek de mogelijkheden. Onze deur staat altijd open. Ook digitaal.

Bekend van

Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons

Het NEVCO platform

Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit biedt een innovatief cloud platform waar integraal meten en systemisch analyseren samen komen.

Over Ons

Het platform is volledig van de grond opgebouwd met de wetenschap van vitaliteit in het achterhoofd. Dankzij slimme terugkoppelingen op ieder niveau van de organisatie kun je direct aan de slag met het resultaatgericht investeren in vitaliteit, welzijn en duurzaam inzetbaarheid. Ontdek het zelf.

Plan je gratis demo

  • Voer een nummer in van 1 tot 50000.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een Webdemo. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.