Nederlands
Expertisecentrum
Vitaliteit

De specialist in meten, analyseren en interveniëren.

Over Ons

Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit (NEV) is gespecialiseerd in slimme metingen en evidence-based interventies die een meetbaar resultaat opleveren voor werkzaam Nederland.

Wij ontwikkelen onze oplossingen vanuit drie wetenschappelijke domeinen: positieve psychologie, interpersoonlijke neurobiologie en systeemwetenschap. Onze integrale en systemische kijk op vitaliteit en welzijn combineren we met praktische toepassingen, slimme technologie en jarenlange praktijkervaring. Samengenomen maakt dit ons tot een unieke speler in Nederland op het gebied van Vitaliteit. Om werkzaam Nederland op grote schaal te kunnen ondersteunen gezonder te worden, hebben wij onze NEVCO software ontwikkeld waarin al onze meetinstrumenten en interventies samen komen. 

Het NEV is daarmee uw wetenschappelijke HR meet- en kennispartner die u en uw organisatie bijstaat bij alle vraagstukken omtrent vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en verzuim. Een multidisciplinair team staat voor u klaar, met specialisaties in evidence-based diagnostiek, gedragsverandering, activatie, metingen en interventies. Van jaarlijkse PMO’s tot aan wetenschappelijke nul-metingen: we denken met u en de actuele situatie van uw organisatie mee. Daarnaast weten onze professionals als geen ander de impact en het rendement op investeringen in vitaliteit meetbaar en inzichtelijk te maken.

Met onze data gedreven en evidence-based aanpak helpt ons team draagvlak te creëren op iedere laag binnen uw organisatie, vitaliteit effectief te bevorderen en zo uw organisatie vitaler dan ooit te maken. 

Onze werkwijze

Over Ons

Wetenschappelijk

We werken volledig wetenschappelijk onderbouwd en ontwikkelen onze meetinstrumenten en interventies vanuit de domeinen: positieve psychologie, systeem- en neurowetenschappen.

Over Ons

Preventie & Amplitie

Onze interventies zijn altijd preventief opgezet, omdat voorkomen beter, maar ook goedkoper is dan genezen. Ook de mensen die niet ziek zijn helpen we met onze interventies om beter te worden.

Over Ons

Integraal

Onze manier van meten, analyseren en interveniëren is altijd integraal van aard. Zo helpen we vitaliteit en well-being te bevorderen binnen iedere laag van de organisatie.

Onze historie

Internationalisering
De directie besluit zich op te maken voor internationale expansie en stoomt de organisatie klaar om NEVCO UK in April 2023 te lanceren. Ook in Groot Britannië hechten bedrijven waarde aan evidence-based meten zodat zij effectiever kunnen investeren in het welzijn van hun personeel. Met NEVCO UK geven we antwoord op deze vraag.
Initialisatie Stichting KidFit
Wij geloven dat het van cruciaal belang is dat kinderen in Nederland voorafgaand aan hun puberteit en beginnende adolescentie de kennis en vaardigheden hebben in het omgaan met stress en stressvolle situaties. Daarom hebben wij in samenwerking met het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in Nederland Stichting Kid Fit in het leven geroepen.
Het NEVCO
Het Nederlands Expertisecentrum lanceert het NEVCO. Een all-in-one HR meetinstrument voor organisaties van alle formaten. Volledig, wetenschappelijk onderbouwd en zeer makkelijk te gebruiken. De missie om Nederland op grote schaal te ondersteunen gezonder en vitaler te worden krijgt een enorme boost.
Altijd in ontwikkeling
Het bestuur van het NEV besluit om het jaar 2021 te gebruiken om de NEV meetinstrumenten uit te breiden en te optimaliseren op basis van gebruikersdata, feedback en wensen van klanten. Het begin van het NEVCO.
Van vitaliteit naar een breder palet
We kregen de vraag steeds vaker: kunnen jullie ook dit meten? Kunnen jullie ook voor dit probleem een interventie voorleggen? Zaken die indirect met vitaliteit te maken hadden, maar een andere aanpak en onderbouwing nodig hadden. Vanwege de aanhoudende vraag naar organisatiebrede metingen en interventies zijn wij ons palet van expertise en tools gaan uitbreiden.
Van theoretisch model naar impact
Na een jaar testen en tweaken bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid konden wij de resultaten laten zien dat onze preventieve interventies zichtbaar impact hadden op cultuur, welzijn, zelfregulerend vermogen, communicatie, vitaliteit en performance.
Van research naar praktijk
Na een jaar intensieve research en ontwikkeling gericht op de meest effectieve oplossingen voor preventieve interventies voor vitaliteit, zijn we onze bevindingen gaan testen bij de P&O afdeling van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
De geboorte van het NEV
Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit is ontstaan vanuit een onderzoeksproject naar preventie en overmatige stress in samenwerking met het Europees Instituut de Baak, Zilveren Kruis en het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid.
6 januari, 2023
1 oktober, 2022
1 februari, 2022
1 januari 2021
18 februari, 2020
4 september, 2019
4 september, 2018
20 april, 2017

De HR expert op het gebied van meten, analyseren en interveniëren.

Gebruiksvriendelijkheid

Score

0

Gemiddeld geven werknemers ons een 8,7 voor de gebruiksvriendelijkheid van onze instrumenten.

Impact op vitaliteit

Score

0

Gemiddeld geven werkgevers ons een 9,1 als het gaat om de kwaliteit van onze metingen, analyses en interventies.

Response rate

Score

0 %

Minimaal 74% van alle
werknemers doet mee aan
onze metingen en interventies
door middel van onze activatie
en implementatie technieken.

Werkgeverstevredenheid

Score

0
Werkgevers geven onze diensten en producten gemiddeld een 9,5 als het gaat om klanttevredenheid en geleverde kwaliteit.

De HR partner van werkzaam Nederland

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om evidence-based en data gedreven te werk te gaan als het gaat om het bevorderen van vitaliteit en het reduceren van verzuim. Verstandig, want dat levert de meeste resultaten op tegen de laagste kosten. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek de mogelijkheden. Onze deur staat altijd open. Ook digitaal.

Bekend van

Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons
Over Ons

Plan een gratis orientatiegesprek in met één van onze experts​

Wil je binnen je organisatie een meting uitzetten omtrent Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid?

Voor elke behoefte is een wetenschappelijke meting. Je kunt een PMO, MTO, JD-R Organisatiemeting of een nog veel specifiekere meting inzetten. Maar hoe weet je of je de juiste meting gebruikt? 

Tijdens het gratis orientatiegesprek duik je samen met een expert in jouw behoeften en kijk je samen naar welke meting daar het beste bij aansluit en hoe je daar de meeste waarde uit haalt. Daarnaast kijken we welke meting het beste past binnen het DNA van je organisatie, doen we een korte check of je voldoende effect behaalt met je activatiecampagne en bespreken we hoe je de meeste waarde uit je data kunt halen.

Wat levert een orientatiegesprek met het NEV op?

Orientatiegesprek inplannen

Daniel Krikke
Daniel Krikke
Algemeen Directeur
Bas Snippert
Bas Snippert, MSc
Stress- en vitaliteitsexpert
021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf
HR Development Partner
Daniel Krikke
Daniel Krikke
Algemeen Directeur
Bas Snippert
Bas Snippert
Stress- en vitaliteitsexpert
021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf
HR Development Partner

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Toestemming*
Mailing
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een orientatiegesprek. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.