Case Study

Digital Society School

Over de organisatie

De Digital Society School is een snelgroeiende start-up die studenten, professionals en organisaties ondersteunt dirigent en leider te worden op het gebied van digitale transformatie. Het bedrijf bestaat uit een diverse mix van ontwerpers, programmeurs en experts op het gebied van sociale / digitale media, technologie en research. Het bedrijf legt in hun diensten en opleidingen een speciale nadruk op het creëren van sociale impact. De relatief jonge organisatie is binnen twee jaar snel gegroeid en deze snelle groei heeft voor veel belasting gezorgd bij iedereen. Tijd om even stil te staan en resultaatgerichte investeringen te doen in de vitaliteit van de medewerkers als wel de organisatie.

Digital Society School
Branche:

Onderwijs & ICT

Locatie:

Amsterdam

Aantal werknemers:

50

De hulpvraag

We merkten dat veel van onze mensen tegen hun grenzen aan liepen. Er heerste wat ontevredenheid onder het personeel. Als management hadden we onvoldoende zicht op de impact die de snelle groei en het harde werken op onze mensen had. Wanneer moet je gas geven, wanneer moet je gas loslaten? De balans was niet in orde. Daarnaast was er geen eenduidige taal om constructief het gesprek aan te gaan omtrent werkdruk, vitaliteit en welzijn.

We wilden als organisatie specifiek weten waar dat aan lag. Wat waren de oorzaken van werkdruk, verzuim, verloop en onvrede. Iedereen had er een andere mening over. We hadden als management en directie wel wat ideeën waar dit aan kon liggen, maar we hadden behoefte aan verificatie, een grondige onderbouwing en op maat oplossingen. Een externe blik helpt dan omdat je als organisatie zelf vaak een eigen blinde vlek hebt.

Digital Society School
Digital Society School

Wat is je mening over het het diagnose- en adviesrapport van het NEV?

Het belangrijkste voor ons was om echt focus te krijgen in wat we konden doen om vitaliteit duurzaam te bevorderen. En concreet te weten wat daarbij de prioriteiten zijn die we als management en HR op de agenda moeten zetten. Daarnaast verlangden we naar evidence- based onderbouwing om constructief het gesprek met elkaar aan te gaan. We hebben naast de vitaliteit diagnose ook het trainingsprogramma de 7 pijlers voor vitaliteit afgenomen omdat we na de uitkomsten van de diagnose ook echt wilden doorpakken.

Waarom kozen jullie voor het NEV?

Ten eerste omdat jullie een zeer heldere methode van diagnostisering en trainingen hanteren die wetenschappelijk gefundeerd zijn. Vanuit de kennis en expertise kijken jullie naar de problemen en komen jullie met op maat oplossingen voor individuele medewerkers, HR en management. Daarnaast had ik niet het gevoel dat jullie mij iets aan het verkopen waren. Veel ander aanbod voelde te therapeutisch, te problematiserend of te geitenwollensokken aan. Jullie daarentegen zijn analyserend en oplossingsgericht. We hadden behoefte aan een grondige diagnostisering van de oorzaken en onderbouwde handvatten en oplossingen om mee verder te gaan.
Digital Society School
Digital Society School

Wat waren je verwachtingen?

Dat er veel duidelijkheid gecreëerd werd in wat we als organisatie konden doen en dat de vinger op de zere plek gelegd kon worden. Dat dit allemaal wetenschappelijk onderbouwd werd om van daaruit vooral verder te gaan met duidelijke actiepunten.

De belangrijkste veranderingen

Op managementniveau en organisatorisch niveau is het nu helder hoe we zaken moeten structureren op het niveau van doelen stellen, strategie ontwikkelen en met welke oplossingen we effectief verder konden in het bevorderen van vitaliteit en balans. Doordat we nu dankzij de diagnose beter prioriteiten kunnen bepalen en beter het gesprek met de medewerkers aan kunnen gaan, leverde dit zowel voor het personeel als voor het management veel meer focus en energie. We kunnen er nu gezamenlijk als organisatie aan werken waarbij ieders rol in het proces helder is geworden.
Digital Society School
Digital Society School

Voldoet de samenwerking met het NEV aan de verwachtingen?

Behoorlijk moet ik zeggen. Ik krijg vanuit de medewerkers terug dat er een goede klik is met de trainer. De informatie en analyse uit de diagnose helpt ons enorm om focus en prioriteiten te stellen en verder door te pakken. We hebben nu eindelijk een integraal overzicht van de punten die verbeterd kunnen worden en de tools en kennis om deze op te pakken.

Welke beoordeling geeft DSS het NEV?

Kwaliteit
0
Communicatie
0
Trainer
0
Tevredenheid
0

Plan een gratis oriëntatiegesprek in met één van onze experts​

Wil je aan de slag met vitaliteit maar weet je nog niet waar te beginnen? Weet je nog niet zeker welke meting de juiste is voor jouw organisatie? Of ben je al een tijd met vitaliteit bezig maar wil je weten waar de grootste hefboom zit voor nog meer resultaat?

Onze experts denken graag vrijblijvend met je mee.

Tijdens het gratis oriëntatiegesprek duik je samen met één van onze expert in jouw behoeften en kijk je samen naar welke meting, analyse of interventie daar het beste bij aansluit.

Onze experts kunnen ook helpen inschatten welke aanpak het beste past binnen het DNA van je organisatie, hoe je voldoende effect behaalt met je activatiecampagne en hoe je de meeste waarde uit je data kunt halen.

Geen saaie kennismaking maar een leerzaam en leuk gesprek rondom de wondere wetenschap van vitaliteit. 

Oriëntatiegesprek inplannen

021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf, MSc
Head of HR

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een orientatiegesprek. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.