Meting

JD-R Organisatiemeting

Krijg een diepgaand inzicht in de huidige vitaliteit en structurele uitdagingen van jouw organisatie, afdelingen en medewerkers.

Versterk de basis van jouw vitaliteitsbeleid met JD-R (Job Demands-Resources).

Wil je een solide fundament leggen voor jouw vitaliteitsbeleid? Maak gebruik van JD-R (Job Demands-Resources). Met JD-R kun je een diepgaande analyse uitvoeren van de werkgerelateerde eisen en hulpbronnen binnen jouw organisatie. Dit stelt je in staat om de belangrijkste stressfactoren te identificeren, evenals de ondersteunende elementen die van invloed zijn op de werkbeleving en het gedrag van jouw medewerkers. Bouw een veerkrachtig vitaliteitsbeleid op en creëer een gezonde en productieve werkomgeving.

 

Job Demands &Amp; Resources (Jd-R)

Structurele verzuimreductie en duurzame investeringen in vitaliteit

Strategisch meten, diepgaand analyseren en effectief interveniëren met de wetenschap als ons kompas.

Met behulp van het Job Demands-Resources Model (JD-R), brengen we de meest significante werkkenmerken binnen een organisatie in kaart, om vervolgens de impact ervan op de werkbeleving en het gedrag van werknemers te begrijpen. Deze aanpak stelt ons in staat om niet alleen stressoren en hulpbronnen te identificeren, maar ook om de onderliggende verbanden en dynamieken te ontdekken die van invloed zijn op structurele groei van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Door gebruik te maken van systemische analyses en onze unieke software, kunnen we de complexe realiteit achter de cijfers zichtbaar maken en organisaties helpen om gewenste veranderingen op alle lagen te realiseren. Onze aanpak zorgt ervoor dat je met vertrouwen kunt werken aan structurele verzuimreductie en effectief kunt investeren in vitaliteit, met rugdekking van up-to-date wetenschap.

Oorzaak En Gevolg Onderscheiden

Oorzaak en gevolg onderscheiden

Om resultaatgericht te investeren in positieve werkbeleving, vitaliteit en verzuimreductie, maken we een duidelijk onderscheid tussen diepere oorzaken achter de huidige situatie.

Integraal Meten En Preventief Beleid Ontwikkelen

Integraal meten en preventief beleid ontwikkelen

Oorzaken van verzuim en verloop zitten niet alleen in het individu maar ook in het systeem: een team, afdeling of organisatie als geheel. Onze systemische kijk vangt de nuance en complexiteit.

Draagvlak Creëren En Kansen Benutten

Draagvlak creëren en kansen benutten

Om impact te maken is draagvlak nodig. Een mensgerichte aanpak is daarom essentieel. We hebben dan ook altijd aandacht voor de uitdagingen en oplossingen van het personeel.

Systemische analyse

Verkrijg waardevolle inzichten in de dynamieken van je organisatie met onze systemische analyse van de JD-R Organisatiemeting.

Een systemische manier van analyse geeft inzicht in structurele dynamieken waarmee de huidige situatie in stand wordt gehouden. Dit laat tegelijk zien waar de kansen liggen als het gaat om meer vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en organisatorische prestatie. 

Door de data systemisch te analyseren wordt deze dynamisch en worden de onderliggende verbanden in kaart gebracht. Voor de organisatie word daarmee inzichtelijk welke kenmerken met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Zo worden de hefbomen zichtbaar waar resultaatgericht op kan worden geïntervenieerd.

Daarnaast maakt de systemische analyse het makkelijker om het verhaal achter de data te vertellen en over te brengen op de verschillende doelgroepen en stakeholders binnen de organisatie.

Job Demands &Amp; Resources (Jd-R)

De meerwaarde van een systemisch analyse

Achterhaal de onderliggende dynamieken die de huidige situatie in stand houden. Dit toont het krachtenveld van zowel stressoren en uitdagingen, als hulpbronnen en oplossingen. Zo wordt duidelijk hoe de werkbeleving tot stand komt én hoe deze positief beïnvloedt kan worden.

Breng de wensen, behoeften, benodigde hulpmiddelen en capaciteiten van werknemers in kaart. Dankzij een methode die de data visueel aantrekkelijk en leesbaar terugkoppelt wordt direct duidelijk wat er nodig is om de balans te herstellen, negatieve gedragingen om te draaien en werkbelevingen positief te beïnvloeden.

Vertaal kwantitatieve en kwalitatieve data naar een analyse die tot praktische acties leidt. Een systemische analyse ligt aan de basis van een sterk meerjarig vitaliteitsbeleid en helpt om resultaatgericht te investeren in het oplossen van stressoren en het benutten van de belangrijkste kansen.

Adviesrapport op maat

Onze experts formuleren samen met stakeholders een adviesrapport op maat voor gerichte interventies en acties gericht op vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en verbeterde organisatieresultaten.

In onze rapportages en actieplannen worden onderbouwde acties en interventies geformuleerd door onze experts, zodat je direct aan de slag kunt.

We helpen zo bij de prioritering van de belangrijkste uitdagingen en kansen op het gebied van vitaliteit, verzuim en duurzame inzetbaarheid.

Op basis van heldere doelstellingen helpen we om oplossingen met elkaar te integreren en te implementeren op verschillende organisatielagen. Ook reeds lopende interventies nemen we hierin mee.

Het programma van acties en interventies staat zo in het teken van duurzame verhoging van vitaliteit, stressbestendigheid en veerkracht bij werknemers en leidinggevenden in de hele organisatie.

Job Demands &Amp; Resources (Jd-R)

De voordelen van onze JD-R Organisatiemeting

Volledige diagnose

Met onze JD-R Organisatiemeting krijg je in één oogopslag een gedetailleerd inzicht in de huidige staat van je personeel en organisatie. We brengen de significante werkkenmerken, stressoren en hulpbronnen in kaart die invloed hebben op de werkbeleving en het gedrag van medewerkers.

Evidence based

We maken gebruik van het Job Demands-Resources Model, een wetenschappelijk analytisch framework, om de relatie tussen werkkenmerken, werkbeleving en werkgedrag te diagnosticeren. Onze metingen zijn gebaseerd op evidence-based methodologieën en zorgen voor betrouwbare en objectieve resultaten.

Systemische analyse

De uitkomsten van de organisatiemeting worden systemisch geanalyseerd, waardoor je inzicht krijgt in de dynamieken binnen je organisatie. We identificeren de bestaande uitdagingen, negatieve werkbelevingen en kansen voor verbetering. Deze inzichten vormen de basis voor gepersonaliseerde en effectieve acties en interventies.

Advies en actieplan

Onze experts stellen een advies op maat voor je samen, waarin de belangrijkste systemische dynamieken en verbeterpunten worden uitgelegd. Samen met een actieplan geeft dit concrete acties en interventies waarmee je organisatie kan investeren in het oplossen van stressoren en het benutten van kansen op het gebied van vitaliteit, verzuim en duurzame inzetbaarheid.

Ik wil graag in gesprek met een expert over de JD-R meting

Job Demands &Amp; Resources (Jd-R)

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een demo of masterclass. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.