Meting

Vitaal reorganiseren, de reorganisatie risicoscan

Maak van verandering een succesverhaal met de unieke risicoscan Vitaal Reorganiseren. Ook geschikt voor fusies.

Betrek alle medewerkers en vermijd onnodige kosten

Op organisatieniveau geldt bij reorganiseren meer dan op welk moment dan ook: voorkomen is beter dan genezen. Het NEV heeft de afgelopen jaren meerdere organisaties begeleid in de nasleep van reorganisaties. Helaas komt het vaak voor dat personeel zich niet voldoende gezien en gehoord voelt vooraf, tijdens of na een reorganisatie. Dit vertaalt zich meestal in onverwachts hoger verzuim-, verloop- en productiviteitsverlies tijdens of na de reorganisatie, met vaak onnodig hoge kosten tot gevolg — zowel op gebied van menselijk en financieel kapitaal.

Daarom hebben onze experts een unieke re-organisatie risicoscan ontwikkeld die voor, tijdens en na elke reorganisatie kan worden ingezet om optimale beeld-, oordeel- en besluitvorming te ondersteunen.

Risicoscan Reorganisatie
Risicoscan Reorganisatie

De voordelen van Vitaal Reorganiseren

De risicoscan Vitaal Reorganiseren kan tot een zeer hoog rendement leiden door veranderprocessen strategischer en effectiever te maken dan ooit. De rijke data uit onze scan leidt veelal tot onmisbaar inzicht in de onderstroom van de organisatie en baant zo de weg voor duurzame vooruitgang op alle niveaus van de organisatie. Voor optimaal resultaat voer je de risicoscan vooraf de re-organisatie toe.

Datagedreven re-organiseren met de wetenschap achter je

Maak optimaal gebruik van kansen, minimaliseer risico's en voorkom onnodige belemmeringen. De scan brengt het gehele scala potentiële risicofactoren en kansen op ieder niveau in beeld voor een gestroomlijnde re-organisatie en/of fusie.

Risicoscan Reorganisatie

Unieke risicoscan

Onze risicoscan voor Vitaal Reorganiseren biedt een unieke benadering om zichtbare en onzichtbare risico’s in kaart te brengen bij organisatieveranderingen. Hiermee kunt u proactief problemen identificeren en aanpakken, waardoor onnodige kosten en negatieve gevolgen worden voorkomen.

Betrekking van alle medewerkers

Onze risicoscan zorgt ervoor dat alle medewerkers op alle lagen van de organisatie worden betrokken bij het reorganisatieproces. Dit creëert een gevoel van betrokkenheid en zorgt ervoor dat hun perspectieven en inzichten worden meegenomen in de beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming.

Verbeterde besluitvorming

Door het gebruik van de risicoscan wordt de beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming op organisatieniveau verbeterd. U krijgt een gedetailleerd inzicht in welke afdelingen de motor en welke de rem zijn op verandering, waardoor u strategischer en effectiever kunt handelen.

Actiegericht advies op maat

Onze experts in gedragsverandering bieden actiegericht advies op maat op basis van de rijke data uit de risicoscan. Dit stelt u in staat om doelgerichte maatregelen te nemen en duurzame vooruitgang op alle niveaus van de organisatie te realiseren. Met Vitaal Reorganiseren wordt het veranderproces strategisch geoptimaliseerd en wordt een hoog rendement behaald.

Ik wil graag een gratis
oriënterend gesprek met jullie

Risicoscan Reorganisatie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een demo of masterclass. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.