Inventarisatie

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

Verhoog de Veiligheid en Productiviteit van jouw Organisatie

RI&E

Een veilige werkomgeving is essentieel voor het welzijn van jouw medewerkers en het succes van jouw organisatie. Bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit (NEV) bieden we een uitgebreide en grondige Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) om de risico’s binnen jouw bedrijf in kaart te brengen en te beoordelen.

Onze RI&E is gebaseerd op een systematische aanpak, waarbij we samen met jouw organisatie de veiligheidsrisico’s identificeren, analyseren en beoordelen. We gaan verder dan alleen de wettelijke verplichtingen en streven ernaar om een complete en diepgaande analyse uit te voeren.

Risico Inventarisatie En Evaluatie (Ri&Amp;E)
3

Wanneer zet je een RI&E in?

De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) van NEV is geschikt voor organisaties die de veiligheid en productiviteit willen verhogen. Het is ideaal voor bedrijven die een grondige analyse van de risico’s binnen hun organisatie willen uitvoeren. Of je nu wilt voldoen aan wettelijke verplichtingen, een veilige werkomgeving wilt creëren, het welzijn van je medewerkers wilt bevorderen, of de productiviteit wilt optimaliseren, onze RI&E biedt uitgebreide oplossingen op maat. Door middel van expertbegeleiding en een integrale aanpak kun je de veiligheid versterken, een positieve werkcultuur bevorderen en het vertrouwen van je medewerkers vergroten.

Begeleiding op maat

Onze ervaren en gekwalificeerde professionals zijn experts op het gebied van veiligheid en hebben ruime kennis en ervaring opgedaan binnen diverse sectoren.

Ontvang bevlogen begeleiding bij het uitvoeren van de RI&E en waarborg zo dat er een grondige inventarisatie van de risico’s op de werkplek.

Onze experts zullen tevens de effectiviteit van bestaande maatregelen evalueren en aanbevelingen doen voor mogelijke verbeteringen. We geloven in een integrale aanpak, waarbij we niet alleen kijken naar fysieke risico’s, maar ook naar psychosociale factoren en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s.

Bij het NEV begrijpen we dat elke organisatie uniek is, daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften. Onze RI&E is niet alleen gericht op het minimaliseren van risico’s, maar ook op het optimaliseren van de productiviteit en het welzijn van jouw medewerkers.

Risico Inventarisatie En Evaluatie (Ri&Amp;E)
Risico’s inventariseren
Stap 1. Breng risico's in kaart
We bepalen eerst de scope van je RI&E. Welke afdelingen, taken en locaties moet je in overweging nemen? Daarbij kijken we ook naar de wet- en regelgeving die van toepassing is op jouw organisatie. Als je dat nog niet hebt gedaan helpen we je informatie op te halen vanuit medewerkers. Zij weten namelijk vaak goed waar ze zelf tegenaan lopen: welke handelingen zijn gevaarlijk, waar hebben ze last van, welke situaties ervaren ze als onprettig? Wij hebben hierbij ook aandacht voor de hulpbronnen die medewerkers als hebben en welke zijn nog missen.
1
Risico’s inventariseren
Risico Inventarisatie En Evaluatie (Ri&Amp;E)
Risico's prioriteren
Stap 2. Evalueer de risico's
Nadat we het overzicht met risico’s compleet hebben, bepalen we samen welke risico’s als eerst de aandacht verdienen. We bekijken hoe groot de kans is, hoe vaak men blootgesteld wordt, hoeveel medewerkers het risico lopen, wat de gevolgen zouden zijn, welke schade dit op kan leveren en wat medewerkers hierbij belangrijk vinden.
2
Risico's prioriteren
Risico Inventarisatie En Evaluatie (Ri&Amp;E)
Arbobeleid controleren
Stap 3. Toets het arbobeleid
Na het inventariseren en evalueren gaan we samen kijken naar je arbobeleid. We controleren of dit op orde is, bijvoorbeeld zaken zoals BHV, arbodienstverlening en het aanstellen van een preventiemedewerker. Zo nodig schakelen we hierbij specialistische hulp in afhankelijk van de complexiteit van je organisatie en situatie.
3
Arbobeleid controleren
Risico Inventarisatie En Evaluatie (Ri&Amp;E)
Plan van aanpak maken
Stap 4. Plan van aanpak maken
Nu is het tijd om een actieplan op te stellen. Wat zijn de stappen die je vanuit HR kunt nemen om elk risico te verminderen of zelfs te elimineren? Dit kan variëren van technische oplossingen tot organisatorische veranderingen en medewerkerstraining. Het NEV kan zo nodig faciliteren in het inschakelen hiervan. Deze stap is essentieel omdat De Nederlandse Arbeidsinspectie hiernaar kan vragen.
4
Plan van aanpak maken
Risico Inventarisatie En Evaluatie (Ri&Amp;E)
RI&E en actieplan laten toetsen
Stap 5. Aan de slag
Ter afronding van het actieplan helpen we je de juiste toetsing te geven aan het plan. Als je de voorkeur geeft aan een eigen gekozen deskundige kun je hier zelf mee aan de slag of het NEV kan samen met haar partners hierin bijstaan. Na het toetsen kunnen er nog laatste aanpassingen nodig zijn, maar meestal kun je direct aan de slag met het actieplan.
5
RI&E en actieplan laten toetsen
Risico Inventarisatie En Evaluatie (Ri&Amp;E)
RI&E en actieplan blijven updaten
Borging en ondersteuning
We houden contact over je RI&E en helpen je het plan van aanpak up to date te houden. Zodra je een maatregel hebt doorgevoerd, kan het bijvoorbeeld zijn dat een risico is verminderd of verdwenen. Ook kunnen er nieuwe risico's ontstaan. Het NEV ondersteunt je als HR partner met de benodigde metingen, analyses en interventies om duurzaam te blijven bouwen aan een vitale organisatie.
+
RI&E en actieplan blijven updaten

Uitgebreide RI&E

Onze Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) biedt een diepgaande analyse van de risico’s binnen jouw organisatie. We gaan verder dan alleen de wettelijke verplichtingen en streven ernaar om een complete inventarisatie en beoordeling van veiligheidsrisico’s uit te voeren.

Professionele begeleiding

Onze ervaren professionals met expertise op het gebied van veiligheid begeleiden jouw organisatie bij het uitvoeren van de RI&E. Ze identificeren en analyseren risico’s op de werkplek en evalueren de effectiviteit van bestaande maatregelen. We nemen een integrale aanpak aan, inclusief fysieke, psychosociale en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s.

Maatwerkoplossingen

Bij NEV begrijpen we dat elke organisatie uniek is. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften. Onze RI&E is gericht op het minimaliseren van risico’s, maar ook op het optimaliseren van de productiviteit en het welzijn van jouw medewerkers.

Veiligheid en welzijn

Met de RI&E van het NEV verhoog je niet alleen de veiligheid binnen jouw organisatie, maar voldoe je ook aan de wettelijke verplichtingen. Daarnaast draagt een grondige RI&E bij aan het opbouwen van een positieve werkcultuur en het versterken van het vertrouwen van jouw medewerkers. Het welzijn van jouw medewerkers en de productiviteit van jouw organisatie worden beide bevorderd door een veilige werkomgeving.

Ik wil graag een gratis
oriënterend gesprek met jullie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een demo of masterclass. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.