Case Study

Kindante

Branche:

Onderwijs

Locatie:

Limburg

Aantal werknemers:

1000+

Case Study

Kindante

Branche:

Onderwijs

Locatie:

Limburg

Aantal werknemers:

1000+

Kindante

Over de organisatie

Door ons te richten op de kwaliteit van onderwijs met alles wat daarbij hoort, willen wij waarmaken dat het kind altijd voorop staat. Vandaag én morgen. Bij Kindante is elk kind uniek en zijn alle kinderen gelijkwaardig.

Kindante bestuurt 28 basisscholen, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs en 2 scholen voor speciaal onderwijs/voortgezet speciaal onderwijs in de gemeenten Beek, Beekdaelen, Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Stein.

Elke Kindanteschool heeft een eigen onderwijskundige aanpak en karakter. Wat ze met elkaar delen is dat ze voortdurend met elkaar in ontwikkeling zijn om kinderen zo goed mogelijk onderwijs te kunnen bieden, uitgaand van de unieke talenten en behoeften van ieder kind. Daarbij staat naast ‘leren leren’ ook ‘leren leven’ centraal: kinderen hebben beide nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfbewuste, kansrijke en betrokken volwassenen in onze 21e eeuwse samenleving.

Op onze scholen werken 1000 medewerkers voor ruim 8400 leerlingen. Het bestuur en BURO van Kindante werken vanuit Sittard.

Wat was jullie hulpvraag?

We leven in een complexe samenleving die continu verandert en voortdurend nieuwe eisen aan ons als mens en als professional stelt. Dat stelt ook bij Kindante eisen aan de flexibiliteit, het adaptief vermogen en de veerkracht. ​We willen alle kinderen gelijke kansen bieden. Dit betekent dat we continu de vitaliteit van ​onze medewerkers blijven bevorderen.​ Werkplezier bij onze medewerkers bevordert immers het leerplezier van de kinderen. Voordat wij hier binnen Kindante concreet mee aan de slag konden, wilden wij een nulmeting doen, om vanuit daar de weg vooruit te bepalen. In de zoektocht naar een juiste partner om dit mee op te pakken kwam​en ​wij bij het NEV uit. 

Kindante
Kindante

Waarom kozen jullie voor het NEV?

Het NEV benadert vitaliteit wat ons betreft “net even iets anders”. De integrale en systemische kijk zorgt voor diepgang. Met name de wetenschappelijke benadering van het NEV ​sprak ons ook erg aan. Niet alleen de manier van meten en analyseren maar ook in de daadwerkelijke interventies. Het NEV betrekt de wetenschap bij het ontwikkelen van oplossingen.  

Wat waren jullie verwachtingen?

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers met plezier naar hun werk komen. We willen een aantrekkelijke werkgever zijn die ​zich onderscheidt en investeert in de vitaliteit, het welbevinden, de ontwikkeling en het behoud van onze medewerkers. Om dat te kunnen realiseren wilden wij een partner die ons, op basis van onze visie, aan de hand mee kon nemen, inzichten kon geven, kritisch kon bevragen en ons uiteindelijk los kan laten. Onder begeleiding van het NEV hebben wij nu vitaliteit ingebed in onze organisatie. Daarnaast zochten we een partner die bereid was onze taal te leren spreken, want het primair onderwijs is een specifieke sector.

Kindante
Kindante

Wat zijn jullie belangrijkste veranderingen geweest?

In het afgelopen anderhalf jaar hebben we meer bewustwording, inzicht en samenhang weten te creëren. Vitaliteit stond hoog op de kaart bij Kindante maar nu nog hoger. Het is zelfs een van de strategische thema’s in de koers ‘Het dak omhoog 2021-2025’. “We merken dat het leeft binnen de organisatie. Op de ene plek meer dan op de andere, maar onze medewerkers zijn er bewuster mee bezig. Dat is een goed begin, maar daarmee zijn we er natuurlijk nog niet. Het ideaalplaatje zou zijn dat onze medewerkers al veel eerder hulpvragen stellen, het gesprek aangaan en mogelijkheden bespreken als de emmer dreigt over te lopen. Dat ze niet wachten op die spreekwoordelijke druppel in die emmer. En dat ze vervolgens ook gefaciliteerd en gestimuleerd worden om tot een oplossing te komen. Dat is waar we binnen Kindante en samen met het NEV naar streven.

Voldoet de samenwerking met het NEV aan de verwachtingen?

Ja zeker. We werken op een professionele en volwaardige manier samen. Het NEV inspireert, denkt goed mee en staat altijd open voor feedback. We stippelen een koers uit, maken soms pas op de plaats en daar waar nodig sturen wij bij!

Kindante

Welke beoordeling geeft Kindante het NEV?

0
Kwaliteit
0
Communicatie
0
Trainer
0
Tevredenheid

Het NEVCO platform

Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit biedt een innovatief cloud platform waar integraal meten en systemisch analyseren samen komen.

Kindante

Het platform is volledig van de grond opgebouwd met de wetenschap van vitaliteit in het achterhoofd. Dankzij slimme terugkoppelingen op ieder niveau van de organisatie kun je direct aan de slag met het resultaatgericht investeren in vitaliteit, welzijn en duurzaam inzetbaarheid. Ontdek het zelf.

Plan je gratis demo

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een Webdemo. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.