Vitaliteitsprogramma

De 7 Pijlers voor Vitaliteit

Breng je team, afdeling of hele organisatie in de Opwaartse Spiraal van Vitaliteit met het meest complete vitaliteitsprogramma van Nederland.

Introductie

Onze vitaliteitexperts hebben een vernieuwend, gebruiksvriendelijk en effectief vitaliteitsprogramma ontwikkeld: De 7 Pijlers voor Vitaliteit. Dit programma helpt deelnemers om fitter, vitaler en stressbestendiger te worden én blijven. Het programma is onderbouwd vanuit de nieuwste inzichten uit de neurobiologie, positieve psychologie en systeemwetenschap. Daarmee is het in Nederland de meest integrale oplossing voor het bevorderen van vitaliteit in teams, afdelingen en organisaties.

Het programma kan zowel online als incompany worden ingezet, afgestemd op behoeften binnen de organisatie. Daarnaast kan het 7 Pijler een handig overkoepelend zijn voor vitaliteitsbeleid en aanbod in de hele organisatie. Zo leert iedereen de gedeelde taal van vitaliteit.

Programma'S
Programma'S

Waarom de 7 Pijlers?

Interventies op het gebied van stress, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn vaak nog te symptomatisch, eenzijdig en ineffectief. Van een fruitmand op tafel tot yogaklas op het werk: allemaal prachtige interventies, maar ze raken slechts het topje van de ijsberg. 

Het NEV heeft daarom jarenlang onderzoek uitgevoerd naar een optimale aanpak van stress en vitaliteit, in samenwerking met het Europees Instituut de Baak, Wetenschappelijk Instituut Gak en Zilveren Kruis. 

Uit dit onderzoek zijn zeven pijlers gekomen die leiden tot dé integrale aanpak waarmee deelnemers hun biologische, psychologische en sociale energiebronnen kunnen versterken en op praktische wijze consistent aan vitaliteit kunnen werken.

Hoe werken de 7 Pijlers?

De wetenschap van vitaliteit gaat in essentie over zelfregulerend vermogen. Daarom staan in dit trainingsprogramma de principes van zelfregulatie en interactieve regulatie centraal. 

Dit is de capaciteit van mensen om zichzelf veerkrachtig én proactief in balans te houden, in afstemming met hun omgeving en de uitdagingen die op hun pad komen. In elke pijler leren deelnemers de kennis, vaardigheden en houding die nodig is om hun zelfregulerend vermogen te vergroten.

Naast de online of incompany trainingssessies bevat het programma interactieve online modules waarin mensen tussen modules door kunnen blijven oefenen met het inzetten van de methodiek. Dit helpt deelnemers om ook na deelname aan het live vitaliteitsprogramma hun eigen stressbestendigheid, fitheid en vitaliteit te versterken.

Programma'S
Programma'S
Programma'S

Hand- en notitieboek inbegrepen

Om deelnemers aan het vitaliteitsprogramma een complete ervaring te bieden, krijgen zij bij aanvang ons boek De Vitaliteitrevolutie, inclusief een mooi vormgegeven notitieboek.

In De Vitaliteitrevolutie staan zowel de achterliggende theorie als oefeningen die horen bij de 7 Pijlers voor Vitaliteit. Met het boek kunnen deelnemers zelf aan de slag tussen de modules en het notitieboek vormt een waardevolle journal waar deelnemers hun reflecties, inzichten en groei vastleggen.

Naast het hand- en notitieboek voor vitaliteit, krijgen deelnemers hand-outs, toegang tot een persoonlijk online dashboard, een online vitaliteitscan, online leermodules en handige audio opnames die zij tijdens de werkdag kunnen gebruiken voor het versterken van hun zelfregulatie.

Hoe ziet het programma eruit?

Het vitaliteitsprogramma is jarenlang doorontwikkeld, wetenschappelijk onderbouwd en integraal ontworpen voor duurzaam resultaat.

Programma'S

De Opwaartse Spiraal van Vitaliteit

Het grote verschil tussen de 7 Pijlers voor Vitaliteit en andere programma’s is de integrale en wetenschappelijke benadering. Waar andere programma’s zich richten op één aspect van stress of vitaliteit, integreren de zeven pijlers alle aspecten die werknemers tegenkomen in hun (werk)leven. 

De 7 Pijlers zijn: Energie, Lichaam, Cognitie, Emotie, Identiteit, Interactie en Tijd. Door regelmatig in deze pijlers te investeren, ontwikkelen werknemers een opwaartse spiraal van vitaliteit in hun leven, ook bekend als ‘amplitie’. Daarmee worden ze niet alleen zelf steeds vitaler, maar vitaliseren ze ook anderen om zich heen. Deze sociale component maakt de 7 Pijlers effectiever maar ook leuker om aan mee te doen.

Meetbaar resultaat

Het volledige programma is erop afgestemd om deelnemers te ondersteunen in het verhogen van hun capaciteit tot zelf- en interactieve regulatie voor een stressbestendig (werk)leven, zodat ze optimaal bijdragen aan een productieve en plezierige werkomgeving. Deze effecten zijn meetbaar terug te zien en wij kunnen helpen dit met een nul- en nameting inzichtelijk te maken. 

Deelnemers zien tevens hun vooruitgang terug in hun persoonlijke dashboard, wat voor extra motivatie zorgt in het continu blijven investeren in vitaliteit.

Programma'S
Programma'S
Energie
Pijler 1: Energie- en zelfregulatie
In de eerste pijler leren mensen de essentie van zelfregulatie. Met onze laagdrempelige maar krachtige Vitaliteitmeter vergroten we direct bewustzijn van deelnemers, leren zij verantwoordelijkheid te nemen over hun energie en kunnen zij vanuit gedeelde taal over stress en vitaliteit praten.
Energie
Programma'S
Lichaam
Pijler 2: Lichamelijk fit en veerkrachtig
In de tweede pijler maken we een grote hoeveelheid kennis en kunde op het gebied van leefstijl behapbaar en bruikbaar voor deelnemers. Ze leren hoe ze 5 essentiële lichamelijke ritmes met elkaar balanceren voor meer energie in hun werkdag. Ook besteden we in het bijzonder aandacht aan het belang van hersteltijd binnen en buiten het werk.
Lichaam
Programma'S
Cognitie
Pijler 3: Mentale flexibiliteit en focus
Tijdens de derde pijler leggen we de nadruk op psychologische flexibiliteit en het vergroten van mentale focus. We helpen deelnemers grip te krijgen op hun eigen aandacht en hoe zij dit inzetten voor hun zelfregulatie tijdens de werkdag en werkactiviteiten.
Cognitie
Programma'S
Emotie
Pijler 4: Positieve emotionele balans
In de vierde pijler helpen we deelnemers effectief om te gaan met negatieve emoties die horen bij het leven en leggen we veel nadruk op het cultiveren van positieve emoties. Positieve emoties zijn de brandstof van positieve gedragsverandering. In deze pijler ontdekken deelnemers hoe ze via positieve emoties in de Opwaartse Spiraal van Vitaliteit komen.
Emotie
Programma'S
Identiteit
Pijler 5: Persoonlijk meesterschap
In de vijfde pijler nemen we deelnemers mee de diepte in van hun identiteit, persoonlijkheid en persoonlijk meesterschap. Naast aandacht voor sterke kanten leren we deelnemers een krachtige methode gericht op eigen regie. Daarmee kunnen zij belemmerende overtuigingen doorbreken, leren zij moeilijke keuzes te maken en beginnen zij steeds meer eigen verantwoordelijkheid te nemen in het werk.
Identiteit
Programma'S
Interactie
Pijler 6: Hoge kwaliteit relaties
In de zesde pijler leren deelnemers het belang van positieve relaties en omgevingen. We besteden hier veel aandacht aan effectieve communicatie, feedback en grenzen. Daarmee kunnen deelnemers hogere kwaliteit relaties opbouwen met zowel collega's als mensen in hun privéleven. Ook hebben we hier aandacht voor een gezonde werkomgeving én het bewust gebruik maken van herstelomgevingen zoals natuur.
Interactie
Programma'S
Tijd
Pijler 7: Welbestede tijd en effectiviteit
De zevende en laatste pijler verdiept al het voorgaande vanuit de dimensie van tijd. We helpen deelnemers te verbinden met een hoger doel in het leven, wat zingeving, motivatie en veerkracht vergroot. Ook geven we veel praktische handvatten om het hogere doel effectief te vertalen richting dagelijkse activiteiten binnen en buiten het werk. Verder benutten we alle opgedane kennis en vaardigheden uit voorgaande pijlers om deelnemers te helpen in een optimale flow te komen op het werk.
Tijd

Waarom kies je voor ons vitaliteitsprogramma?

Wetenschappelijk onderbouwd

Ons programma is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van vitaliteit. Alles wat deelnemers leren is stevig onderbouwd vanuit moderne wetenschap, gecombineerd met bewezen best-practices.

Complete, integrale aanpak

We behandelen alle belangrijke aspecten van vitaliteit, zodat je een integrale benadering kunt ontwikkelen. Zo weet je zeker dat je vitaliteitsprogramma alles dekt en dat je organisatie een gedeelde taal opbouwt.

Praktisch en direct bruikbaar

Deelnemers leren naast waardevolle kennis vooral veel concrete vaardigheden die zij direct kunnen toepassen in hun dagelijks werkleven. Elke pijler is zo relevant mogelijk en direct bruikbaar tijdens de volgende werkdag.

Professionele begeleiding

Onze trainers stemmen het programma altijd af op de actuele situatie van jouw mensen en organisatie. Het zijn ervaren begeleiders die professioneel, respectvol en mensgericht handelen, voor hoge kwaliteit en tevredenheid. 

Ik wil gratis het 7 Pijler
programmaboekje downloaden

Programma'S
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een demo of masterclass. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.