Meting

Preventief Medisch Onderzoek

Voorkomen is beter én goedkoper dan genezen. Breng daarom de risico's en hulpbronnen voor gezondheid, welzijn en vitaliteit in kaart.

Ontdek een waardevolle en leuke manier om het Preventief Medisch Onderzoek te doen.

Iedere organisatie met medewerkers in dienst is wettelijk verplicht om periodiek een preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden. Het NEV helpt om dit meetmoment zo waardevol mogelijk te maken. 

Met een PMO breng je de gezondheidssituatie van je medewerkers en organisatie in kaart, zodat er gezamenlijk kan worden gewerkt aan optimaal en gezond functioneren. Het PMO dat het NEV aanbiedt staat aan de basis van fittere medewerkers, een grotere inzetbaarheid, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim. 

Het PMO bestaat uit twee onderdelen; een digitaal wetenschappelijk onderbouwd onderzoek en een optioneel fysiek medisch onderzoek. Hieronder staan beide onderdelen toegelicht.

Preventief Medisch Onderzoek (Pmo)

Fysiek onderzoek

Aanvullend op het online PMO bieden we het fysieke onderzoek aan op locatie. Dit fysieke onderzoek is een verzameling van testen om de fysieke vitaliteit van medewerkers in kaart te brengen. Onderstaand vind je de testen die wij in onze fysieke health check uitvoeren. 

Optioneel zijn:

Preventief Medisch Onderzoek (Pmo)

Persoonlijke feedback en praktische aanbevelingen voor een gezond en effectief personeel.

Slimme terugkoppeling

Maak van het PMO een meetmoment waarbij medewerkers zich écht gezien voelen. Mensgericht meten noemen wij dat.

Medewerkers krijgen hun eigen online dashboard waarin zij hun resultaten kunnen terug zien en de persoonlijke uitkomst  kunnen koppelen aan gepersonaliseerde acties. Zo krijgt iedereen toegang én toegevoegde waarde tot hun eigen data.

Onze klanten ontzorgen we daarnaast met onze ondersteuning voor een complete activatie- en communicatiecampagne op maat om te zorgen voor een wetenschappelijk betrouwbare respons. 

Ga voorbij de wettelijke verplichting met onze PMO en maak het meten van gezondheid tot een leuker, waardevoller en mensgerichter meetmoment.

7P-Dashboard1

Systemische analyse en terugkoppeling

Ontdek hoe we toegevoegde waarde creëren voor elke stakeholder dankzij onze unieke systemische analyses.

Een systemische manier van analyse geeft inzicht in structurele dynamieken waarmee de huidige situatie in stand wordt gehouden. Dit laat tegelijk zien waar de kansen liggen als het gaat om meer vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en organisatorische prestatie. 

Door de data systemisch te analyseren wordt deze dynamisch en worden de onderliggende verbanden in kaart gebracht. Voor de organisatie word daarmee inzichtelijk welke kenmerken met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Zo worden de hefbomen zichtbaar waar resultaatgericht op kan worden geïntervenieerd.

Daarnaast maakt de systemische analyse het makkelijker om het verhaal achter de data te vertellen en over te brengen op de verschillende doelgroepen en stakeholders binnen de organisatie.

Oorzaken

Stressoren en Hulpbronnen

Oorzaak En Gevolg Onderscheiden

Werkbeleving

Betrokkenheid, Tevredenheid & Werkstress

Integraal Meten En Preventief Beleid Ontwikkelen

Gedrag

Verzuim, Verloop & Productiviteit

Draagvlak Creëren En Kansen Benutten

De meerwaarde van een systemisch analyse

Achterhaal de onderliggende dynamieken die de huidige situatie in stand houden. Dit toont het krachtenveld van zowel stressoren en uitdagingen, als hulpbronnen en oplossingen. Zo wordt duidelijk hoe de werkbeleving tot stand komt én hoe deze positief beïnvloedt kan worden.

Breng de wensen, behoeften, benodigde hulpmiddelen en capaciteiten van werknemers in kaart. Dankzij een methode die de data visueel aantrekkelijk en leesbaar terugkoppelt wordt direct duidelijk wat er nodig is om de balans te herstellen, negatieve gedragingen om te draaien en werkbelevingen positief te beïnvloeden.

Vertaal kwantitatieve en kwalitatieve data naar een analyse die tot praktische acties leidt. Een systemische analyse ligt aan de basis van een sterk meerjarig vitaliteitsbeleid en helpt om resultaatgericht te investeren in het oplossen van stressoren en het benutten van de belangrijkste kansen.

De voordelen van onze PMO

Compleet en evidence-based

Ons PMO omvat zowel een digitaal wetenschappelijk onderzoek als een optioneel fysiek medisch onderzoek. Hierdoor krijg je een volledig beeld van de gezondheid, vitaliteit, leefstijl, het werkvermogen en de psychosociale arbeidsbelasting van je medewerkers.

Persoonlijke feedback en aanbevelingen

Dankzij ons slimme digitale dashboard kunnen medewerkers hun resultaten bekijken en deze koppelen aan gepersonaliseerde acties. We bieden persoonlijke feedback en praktische aanbevelingen om medewerkers te ondersteunen bij het verbeteren van hun gezondheid en welzijn.

Systemische analyse voor dieper inzicht

We gaan verder dan alleen het verzamelen van gegevens. Onze systemische analyse onthult de onderliggende verbanden en dynamieken binnen jouw organisatie. Hierdoor krijg je inzicht in de uitdagingen, werkbelevingen en kansen voor meer vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Communicatie en activatie op maat

We bieden ondersteuning bij de activatie en communicatie van het PMO, zodat je een wetenschappelijk betrouwbare respons krijgt. Via strategische communicatie maken we van het PMO een waardevol en mensgericht meetmoment, dat verder gaat dan alleen de wettelijke verplichting.

Ik wil graag meer weten over het Preventief Medisch Onderzoek

Preventief Medisch Onderzoek (Pmo)

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een demo of masterclass. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.