Preventief Medisch Onderzoek

Een leuke en waardevolle PMO meting? Het bestaat.
man sitting on couch with looking at his MacBook on table

Preventief Medisch Onderzoek

Iedere organisatie met medewerkers in dienst is wettelijk verplicht om periodiek een medisch onderzoek aan te bieden. Het NEV helpt om dit meetmoment zo waardevol mogelijk te maken. Met een PMO breng je de gezondheidssituatie van je medewerkers en organisatie in kaart, zodat er gezamenlijk kan worden gewerkt aan optimaal en gezond functioneren. Het PMO dat het NEV aanbiedt staat aan de basis van fittere medewerkers, een grotere inzetbaarheid, meer productiviteit en een lager ziekteverzuim. 

Het PMO bestaat uit twee onderdelen; een digitaal wetenschappelijk onderbouwd onderzoek en een optioneel fysiek medisch onderzoek. Hieronder staan beide onderdelen toegelicht.

Het online PMO van het NEV meet o.a.:

 • Gezondheid, vitaliteit en leefstijl
 • Werkstress en risico op burn-out
 • Werkvermogen en inzetbaarheid
 • Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA)

 

 

Het fysieke onderzoek vindt op locatie plaats. Dit fysieke onderzoek is een verzameling van testen om de fysieke vitaliteit van medewerkers in kaart te brengen. Onderstaand vind je de testen die wij in onze fysieke health check uitvoeren. 

 • Lengte, gewicht en BMI
 • Vetpercentage
 • Bloeddruk en rusthartslag
 • Buikomvang
 • Cholesterol en Glucose
 • Adviesgesprek


Optioneel zijn:

 • ECG op indicatie
 • Audiometrie
 • Spirometrie
 • Visus
 • Heart Reate Variability (stress test)


Dankzij een slimme digitale terugkoppeling bieden we het meest gebruiksvriendelijke PMO waarin medewerkers zich gezien voelen in hun persoonlijke gezondheidssituatie. Zij krijgen hun eigen online dashboard waarin zij hun resultaten kunnen terug zien en de persoonlijke uitkomst  kunnen koppelen aan gepersonaliseerde acties.

Onze klanten ontzorgen we daarnaast met onze ondersteuning voor een complete activatie- en communicatiecampagne op maat om te zorgen voor een wetenschappelijk betrouwbare response rate. Ga voorbij de wettelijke verplichting met onze PMO en maak het PMO tot een leuker, waardevoller en mensgerichter meetmoment.


Systeem analyse en terugkoppeling stakeholders

De uitkomsten uit het PMO worden vervolgens systematisch geanalyseerd. Een systemische manier van analyseren is gericht op het verschaffen van inzicht in hoe huidige dynamieken in stand worden gehouden en laat tegelijk zien waar de kansen liggen als het gaat om meer vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en performance. Door de data verkregen uit de meting systemisch te analyseren wordt deze dynamisch en worden de onderliggende verbanden in kaart gebracht. Voor de organisatie wordt daarmee inzichtelijk welke kenmerken met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Zo worden de hefbomen, waar daadwerkelijk resultaat gericht op kan worden geïntervenieerd, inzichtelijk gemaakt.

De meerwaarde van een systemisch analyse voor onze klanten is:

 • Het achterhalen van de bestaande dynamieken die de huidige uitdagingen en negatieve werkbelevingen in stand houden.
 • Het daarbij in kaart brengen van de de wensen, behoeften, benodigde hulpmiddelen en capaciteiten van werknemers die nodig zijn om het balans te herstellen, negatieve gedragingen om te draaien richting constructief gedrag en werkbelevingen positief te beïnvloeden.
 • Vertaling van data naar bruikbare analyses en praktische acties om resultaatgericht te investeren in het oplossen van stressoren en het benutten van de belangrijkste kansen.

 

Voordelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Meer dan 45.000 tevreden gebruikers

Plan een gratis orientatiegesprek in met één van onze experts​

Wil je binnen je organisatie een meting uitzetten omtrent Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid?

Voor elke behoefte is een wetenschappelijke meting. Je kunt een PMO, MTO, JD-R Organisatiemeting of een nog veel specifiekere meting inzetten. Maar hoe weet je of je de juiste meting gebruikt? 

Tijdens het gratis orientatiegesprek duik je samen met één van onze expert in jouw behoeften en kijk je samen naar welke meting daar het beste bij aansluit en hoe je daar de meeste waarde uit haalt.

 Daarnaast kijken we welke meting het beste past binnen het DNA van je organisatie, doen we een korte check of je voldoende effect behaalt met je activatiecampagne en bespreken we hoe je de meeste waarde uit je data kunt halen. 

Wat levert een orientatiegesprek met het NEV op?

Orientatiegesprek inplannen

Daniel Krikke
Daniel Krikke
HR Development Expert
Bas Snippert
Bas Snippert, MSc
Stress- en vitaliteitsexpert
021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf
HR Development Expert
Daniel Krikke
Daniel Krikke
Algemeen Directeur
Bas Snippert
Bas Snippert
Stress- en vitaliteitsexpert
021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf
HR Development Partner

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een orientatiegesprek. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.