Burn-out

Wees langdurig uitval voor met deze wetenschappelijke screener op burn-out.
Burn-out

Inhoudelijk

Burn-out is een veelzijdig begrip en dat maakt het soms lastig om een juiste inschatting te maken van de situatie van medewerkers. Hebben zij last van tijdelijke stress? Is het overspannenheid? Of is sprake van daadwerkelijke burn-outklachten, die vragen om directe opvolging?

Met onze nieuwe screener op burn-out kan dankzij de meest recente wetenschap van op burn-out worden ingeschat of de klachten van een medewerker nog hanteerbar zijn of dat deze daadwerkelijk een burn-out(risico) vormen.

Onze screener voor burn-out meet o.a.

  • De belangrijkste mentale burn-outklachten
  • Emotionele burn-outklachten
  • Fysieke uitputtingsverschijnselen

 

Dankzij een efficiënte tool kan dit in enkele minuten al worden gemeten en teruggekoppeld. Betreffende medewerkers krijgen in hun persoonlijke dashboard hun uitkomst te zien en kunnen indien gewenst een (anonieme) terugkoppeling delen met hun bedrijfsarts, HR of leidinggevende. Zo kan in veel gevallen sneller, effectiever en preventiever worden ingegrepen, om langdurig uitval en verder leed door burn-outklachten te voorkomen.

Voordelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Meer dan 45.000 tevreden gebruikers

Plan een gratis orientatiegesprek in met één van onze experts​

Wil je binnen je organisatie een meting uitzetten omtrent Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid?

Voor elke behoefte is een wetenschappelijke meting. Je kunt een PMO, MTO, JD-R Organisatiemeting of een nog veel specifiekere meting inzetten. Maar hoe weet je of je de juiste meting gebruikt? 

Tijdens het gratis orientatiegesprek duik je samen met één van onze expert in jouw behoeften en kijk je samen naar welke meting daar het beste bij aansluit en hoe je daar de meeste waarde uit haalt.

 Daarnaast kijken we welke meting het beste past binnen het DNA van je organisatie, doen we een korte check of je voldoende effect behaalt met je activatiecampagne en bespreken we hoe je de meeste waarde uit je data kunt halen. 

Wat levert een orientatiegesprek met het NEV op?

Orientatiegesprek inplannen

Daniel Krikke
Daniel Krikke
HR Development Expert
Bas Snippert
Bas Snippert, MSc
Stress- en vitaliteitsexpert
021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf
HR Development Expert
Daniel Krikke
Daniel Krikke
Algemeen Directeur
Bas Snippert
Bas Snippert
Stress- en vitaliteitsexpert
021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf
HR Development Partner

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een orientatiegesprek. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.