Meting

Medewerkers Tevredenheid Onderzoek

Verhoog niet alleen tevredenheid maar ook de productiviteit en winstgevendheid van je organisatie met ons vernieuwde MTO.

Een diepere kijk op tevredenheid

Onze vernieuwde MTO is sneller, systemisch van aard en wetenschappelijk onderbouwd. In plaats van ellenlange rapporten zorgen wij bij het NEV ervoor dat je een bruikbare bron van actiegerichte data ontvangt waarmee je stap voor stap je organisatiecultuur verbetert en het werkgeluk van medewerkers verhoogt. Dat is niet alleen goed voor tevredenheid, maar draagt ook direct bij aan beter resultaat. Het voelt goed en het doet goed.

Medewerkerstevredenheid (Mto)
A Group Of Friends At A Coffee Shop

Optimale ervaring voor medewerkers en moeiteloos voldoen aan regelgeving

Het nieuwe MTO gaat verder dan tevredenheid. Belangrijker is het om werkbeleving in kaart te brengen op verschillende vlakken. In ons MTO hebben we aandacht voor positieve werkbelevingen maar ook voor werkdruk, werkstress en andere vormen van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). 

Alle arbeidsrisico’s en de daarbij behorende beheersmaatregelen in een bedrijf moeten volgens de Arbowet worden beschreven in de zogenaamde risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E). Dat geldt ook voor psychosociale arbeidsbelasting. De Arbowet stelt verder vast dat de werkgever een beleid moet voeren dat gericht is op voorkomen of op z’n minst beperken van PSA. Met de MTO meting en de slimme terugkoppeling vanuit het NEV staan we je bij in het opstellen van een sterke RI&E en een effectief beleid.

Verhoog de impact en maak het proces leuker

Ga verder dan de ouderwetse jaarlijkse enquêtes over werknemerstevredenheid. Maak meer impact, met een leuker MTO. Of het nu op kantoor, de werkplek of op afstand is: wij zorgen ervoor dat elke stem in uw organisatie gehoord en omgezet wordt in waardevolle inzichten en acties. Het NEV staat voor mensgericht meten en helpt je in elke stap van het proces om medewerkers op een plezierige manier te betrekken, zodat een MTO écht toegevoegde waarde brengt voor de hele organisatie.

Medewerkerstevredenheid (Mto)
Thema's bepalen
Stap 1. Het MTO op maat maken
We helpen je eerst te bepalen wat je precies wilt meten en met welke combinatie van metingen we dat het beste kunnen doen. Of je nu de hele organisatie, een afdeling of team wil betrekken, wij denken met je mee en zorgen dat je aan de voorkant de juiste keuzes maakt.
1
Thema's bepalen
Medewerkerstevredenheid (Mto)
Activatie en communicatie
Stap 2. Hoge respons behalen
Je kan de meting uitzetten en 24/7 volgen via je NEV dashboard. Daarnaast helpen we je bij het behalen van de hoogst mogelijke respons door het optimaliseren van je activatie- en communicatiecampagne. Ook voor andere ondersteuning is ons team elke dag bereikbaar.
2
Activatie en communicatie
Medewerkerstevredenheid (Mto)
Terugkoppeling en vervolg
Stap 3. Analyse en actieplan
Naast het dashboard koppelen we naar wens de resultaten terug aan de verschillende stakeholders van het onderzoek, zoals directie, HR, leidinggevenden en teams. Naast een diepgaande analyse helpen onze adviseurs je op weg naar een resultaatgericht actieplan.
3
Terugkoppeling en vervolg
Medewerkerstevredenheid (Mto)
Borging en nazorg
Wij staan altijd klaar
In het begeleiden van organisaties weten we als geen ander hoe belangrijk goede borging is. Doorlopend verandermanagement is essentieel. Onze HR-adviseurs hebben brede ervaring met veranderingsprocessen en kunnen je ondersteunen bij het begeleiden van medewerkers door veranderingen, het uitvoeren van communicatieplannen en het bouwen aan draagvlak binnen de organisatie. Indien nodig kunnen we een van onze ervaren partners aansluiten bij specifieke vormen van ondersteuning.
+
Borging en nazorg

Vernieuwde
MTO

Onze vernieuwde Medewerkers Tevredenheid Onderzoek (MTO) gaat verder dan traditionele tevredenheidsonderzoeken. Met MTO krijg je inzicht in de bronnen achter werkbelevingen en organisatorisch gedrag. Het is sneller, systemisch van aard en wetenschappelijk onderbouwd, waardoor je een bron van actiegerichte data ontvangt om stap voor stap je cultuur te verbeteren en het werkgeluk van medewerkers te verhogen.

Psychosociale arbeidsbelasting

Onze MTO helpt bij het naleven van de Arbowet door inzicht te bieden in psychosociale arbeidsbelasting (PSA), zoals werkdruk, werkstress en ongewenst gedrag. We ondersteunen je bij het opstellen van een sterke risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) en een effectief beleid om PSA te voorkomen of te beperken. Onze slimme terugkoppeling helpt je bij het identificeren van kansen en het opstellen van een actieplan.

Rijke bron van inzichten en acties

In plaats van een eenmalig jaarlijks enquêteproces, biedt onze MTO de mogelijkheid om doorlopend te meten en waardevolle inzichten en acties op te halen. Elke stem in je organisatie wordt gehoord en omgezet in bruikbare informatie. Dit stelt je in staat om snel te reageren op veranderingen, problemen aan te pakken en positieve ontwikkelingen te bevorderen. Ook normaliseert dit een open cultuur met continue feedback.

Voelt goed en
doet goed

We gaan verder dan de ouderwetse enquêtes over werknemerstevredenheid. Met onze MTO maken we het MTO-proces leuker en creëren we meer impact. Of het nu op kantoor, de werkplek of op afstand is, we zorgen ervoor dat elke medewerker een stem heeft en dat deze stem wordt omgezet in waardevolle inzichten en acties. Dit bevordert de betrokkenheid van medewerkers en draagt bij aan een positieve werkcultuur.

Ik wil graag meer weten
over jullie MTO

Medewerkerstevredenheid (Mto)

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een demo of masterclass. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.