Meting

Persoonlijkheidsscan (Big 5)

Dé wetenschappelijke scan voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

De wetenschap achter persoonlijkheidsanalyse: Big 5 Persoonlijkheidsscan

Organisaties worden overspoeld met persoonlijkheidstests, waarvan het merendeel onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd is. Bovendien kunnen sommige scans onbedoelde negatieve effecten hebben, zoals kleurentests die eenzijdigheid versterken of werknemers doen focussen op hun onderlinge verschillen.

Daarom geven onze experts de voorkeur aan de Big 5 (Five Factor) Analyse, die uitgebreid wetenschappelijk is gevalideerd. Deze scan biedt medewerkers inzicht in persoonskenmerken die relevant zijn voor hun werkgedrag en werkrelaties. Bovendien kunnen de inzichten uit de Big 5 waardevolle patronen en voorspellingen genereren op collectief niveau.

Persoonlijkheidsscan (Big 5)
Persoonlijkheidsscan (Big 5)

Waarom de Big 5?

De Big 5 Persoonlijkheidsscan is een wetenschappelijk gevalideerde en betrouwbare tool voor professionele en persoonlijke ontwikkeling binnen organisaties. Door de vijf brede dimensies van persoonlijkheid te meten, biedt de scan diepgaande inzichten in werkgedrag en werkrelaties. Het is een betrouwbare en waardevolle tool voor individuele groei, professionele ontwikkeling en het begrijpen van collectieve patronen en voorspellingen binnen organisaties. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Wat is de Big 5 Persoonlijkheidsscan?

De Big 5 Persoonlijkheidsscan is gebaseerd op de Five Factor Model (FFM) persoonlijkheidstheorie, een van de meest geaccepteerde en betrouwbare modellen in de psychologie.

Het Five Factor Model identificeert vijf brede dimensies van persoonlijkheid die iemands gedrag, emoties en denkwijzen beïnvloeden. Deze dimensies zijn:

  1. Extraversie: mate van extraversie en sociale interactie.
  2. Vriendelijkheid: neiging tot medeleven, samenwerking en altruïsme.
  3. Emotionele stabiliteit: mate van emotionele veerkracht en stabiliteit.
  4. Gewetensvolheid: niveau van organisatie, verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid.
  5. Openheid voor ervaring: mate van creativiteit, nieuwsgierigheid en intellectuele interesse.
Persoonlijkheidsscan (Big 5)

Betrouwbaarheid

Onze scan is wetenschappelijk onderbouwd en heeft uitgebreide validatie ondergaan. Je kunt erop vertrouwen dat de resultaten nauwkeurig en betrouwbaar zijn.

Diepgaande inzichten

De Big 5 Persoonlijkheidsscan biedt gedetailleerde en diepgaande inzichten in je persoonlijkheidskenmerken. Je krijgt een duidelijk beeld van hoe je in elkaar zit en wat je sterke punten en ontwikkelpunten zijn.

Professionele ontwikkeling

De scan is niet alleen waardevol voor persoonlijke groei, maar ook voor professionele ontwikkeling. Je krijgt inzicht in hoe je persoonlijkheid zich verhoudt tot je werkgedrag en werkrelaties. Dit stelt je in staat om effectiever te communiceren, samen te werken en je leiderschapsvaardigheden te verbeteren.

Collectieve inzichten

De Big 5 Persoonlijkheidsscan biedt niet alleen individuele inzichten, maar kan ook waardevolle patronen en voorspellingen genereren op collectief niveau. Dit maakt het een waardevol instrument voor teamontwikkeling en het begrijpen van de dynamiek binnen organisaties.

Ik wil graag een gratis
oriënterend gesprek met jullie

Persoonlijkheidsscan (Big 5)

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een demo of masterclass. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.