Meting

Burn-out Assessment Tool

Voorkom uitval en bevorder welzijn met onze preventieve burn-outscreener

Wetenschappelijke risico-analyse

Burn-out is een veelzijdig begrip en dat maakt het soms lastig om een juiste inschatting te maken van de situatie van medewerkers. Hebben zij last van tijdelijke stress? Is het overspannenheid? Of is sprake van daadwerkelijke burn-outklachten, die vragen om directe opvolging?

Met onze nieuwe screener op burn-out kan dankzij de meest recente wetenschap van op burn-out worden ingeschat of de klachten van een medewerker nog hanteerbaar zijn of dat deze daadwerkelijk een burn-out(risico) vormen.

Burn-Out
Burnout Assessment Tool

Wat meten we?

Onze screener voor burn-out meet o.a.

  • De belangrijkste burn-outklachten
  • Uitputting 
  • Mentale distantie 
  • Emotionele ontregeling
  • Cognitieve ontregeling

Preventief meten en schakelen voor minder verzuim

Dankzij een efficiënte tool kan dit in enkele minuten al worden gemeten en teruggekoppeld. Betreffende medewerkers krijgen in hun persoonlijke dashboard hun uitkomst te zien en kunnen indien gewenst een (anonieme) terugkoppeling delen met hun bedrijfsarts, HR of leidinggevende. Zo kan in veel gevallen sneller, effectiever en preventiever worden ingegrepen, om langdurig uitval en verder leed door burn-outklachten te voorkomen.

Burnout Assessment Tool

Neem de regie over burn-outklachten

Ontdek en voorkom Burnout met de krachtige Burnout Assessment Tool (BAT)

De Burnout Assessment Tool (BAT) is een nieuwe zelfbeoordelingsvragenlijst om burnout te meten. Theoretisch wordt burn-out gezien als een mentale uitputtingstoestand die zich manifesteert als een gebrek aan handelingsvermogen en een gebrek aan handelingsbereidheid. Beiden vormen twee kanten van dezelfde medaille; enerzijds het onvermogen om het werk nog langer naar behoren uit te voeren vanwege extreme vermoeidheid (‘ik kan niet meer’), en anderzijds het gebrek aan bereidheid om zich nog langer inspanningen op het werk te getroosten vanwege de mentale afstand tot het werk (‘ik wil niet meer’).

De BAT bestaat uit vier dimensies: uitputting (8 items), mentale distantie (5 items), emotionele ontregeling (5 items) en cognitieve ontregeling (5 items). Met de BAT vragenlijst weet je zeker dat je de juiste vragen stelt om de kans op langdurig verzuim in kaart te brengen. 

Burnout Assessment Tool

Wetenschappelijke screener

Onze Burn-out Assessment Tool is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten. Hierdoor kunt u betrouwbare en nauwkeurige metingen uitvoeren om de situatie van medewerkers in te schatten en een juiste diagnose te stellen.

Snelle en efficiënte meting

Met onze tool kunnen de belangrijkste mentale, emotionele en fysieke burn-outklachten binnen enkele minuten worden gemeten. Dit bespaart tijd en stelt u in staat om snel in actie te komen.

Persoonlijk dashboard en terugkoppeling

Medewerkers krijgen toegang tot een persoonlijk dashboard waarin ze de resultaten van hun burn-outscreening kunnen zien. Ze kunnen ervoor kiezen om (anoniem) feedback te delen met hun bedrijfsarts, HR-afdeling of leidinggevende. Dit bevordert een open communicatie en maakt gerichte interventies mogelijk.

Preventieve interventie en uitvalpreventie

Door tijdig in te grijpen op basis van de resultaten van de burn-outscreener, kunnen langdurige uitval en verdere schade als gevolg van burn-outklachten worden voorkomen. Onze tool helpt bij het implementeren van preventieve maatregelen en zorgt ervoor dat medewerkers de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om gezond en productief te blijven.

Ik wil graag een gratis
oriënterend gesprek met jullie

Burnout Assessment Tool

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een demo of masterclass. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.