Elearning
Elearning

Na het meten direct aan de slag? Ook dat kan met NEVCO.

Naast meten en analyseren wil je natuurlijk ook graag dat jouw medewerkers direct aan de slag kunnen met hun eigen vitaliteit en gezondheid. Daarom hebben we naast alle gespecialiseerde metingen ook een reeks vitaliteit modules ontwikkeld die per direct beschikbaar zijn voor al jouw medewerkers.

Centraal in deze modules staan de principes van zelfregulatie en interactieve regulatie van stress en vitaliteit. Dit is de capaciteit van mensen om zichzelf in balans te houden, in afstemming met hun omgeving en de uitdagingen die op hun pad komen. 

De unieke modules bevatten kennis, interventies en praktische oefeningen onderbouwd door het beste dat de wetenschappen te bieden heeft. Op een volledig betrouwbare wijze bied je zo de tools aan het personeel om zichzelf te trainen veerkrachtiger, vitaler en autonomer te worden. En dat allemaal aangeboden in een aantrekkelijke gebruikerservaringen, gebaseerd op micro-learning en de wetenschap van duurzame gedragsverandering.

Alle modules zijn inbegrepen binnen de samenwerking met het NEV.

Hieronder vind je een overzicht van alle inbegrepen modules:
Module 1 - Energie (stress psycho-educatie)

In deze module krijgen deelnemers de meest actuele wetenschappelijk onderbouwde kijk op stress en vitaliteit. Ze leren stress herkennen bij zichzelf en anderen door middel van wat wij de vitaliteitsmeter noemen, gebaseerd op de stresscurve in relatie tot optimale prestaties. Deelnemers ontwikkelen vaardigheden op basis van korte maar krachtige oefeningen om stress te reguleren. Ze leren herkennen wanneer ze gevangen raken in een ‘neerwaartse’ stress spiraal en hoe je dit kan omzetten naar een ‘opwaartse’ spiraal van vitaliteit en veerkracht.

Module 2 - Fit & Gezond (lichamelijke vitaliteit)
De tweede module zet het lichaam centraal en deelnemers leren enkele essentiële principes van de fysiologie van de energieregulatie rondom stress, herstel en vitaliteit. Ze krijgen inzicht in de lichamelijke processen die tijdens een stressreactie spelen en hoe ze hier beter mee om kunnen gaan. Hierin spelen (bio)ritmes een cruciale rol, bijvoorbeeld het ritme van spanning-ontspanning gedurende de dag. Daarnaast leren ze hier lichaamsgerichte tools om stress en spanning gedurende de (werk)dag te reguleren, bijvoorbeeld in moeilijke gesprekken of frustrerende taken. Verder leren ze hoe ze hun leefstijl met kleine veranderingen kunnen optimaliseren, bijvoorbeeld op het gebied van slaap, voeding, beweging en ademhaling. Hierbij identificeren ze ook positieve gewoonten in hun team of organisatie breed waar ze in kunnen deelnemen of bijdragen.
Module 3 - Denk aan je denken (cognitieve training)
In de derde module staan cognitie en mentaliteit centraal. Deelnemers leren hoe mentale modellen en overtuigingen tot stand komen en welke invloed dit heeft op hun eigen beleving van situaties én hoe anderen situaties anders beleven dan zijzelf. Ze identificeren denkpatronen die belemmerend zijn en leren hoe deze om te vormen naar positieve patronen. Hierbij hoort het leren differentiëren van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen en hoe deze hun perceptie van situaties beïnvloeden. Verder leren ze flexibeler te zijn in hun perspectief, onder andere door te kijken waar hun invloed ligt in dagelijkse situaties en omstandigheden binnen de organisatie.
Module 4 - Effectief omgaan met emoties (emotionele intelligentie)
Tijdens deze module ligt de focus op het beter leren (h)erkennen van eigen emoties en die van anderen. De nadruk ligt op het versterken van positieve emoties. Er is daarnaast tijd om te oefenen met moeilijke emotionele situaties, bijvoorbeeld het omgaan met emoties zoals irritatie of frustratie van andere werknemers.
Module 5 - Kwaliteit interactie en relaties (sociale intelligentie)
In de vijfde module leren deelnemers het belang van interacties bij het omgaan met stress én het hoog houden van veerkracht, waarbij positieve sociale relaties essentieel zijn. Ze leren de kern van positieve communicatie en feedback om bij zichzelf en anderen de opwaartse spiraal te versterken. Daarnaast leren ze effectiever negatieve feedback te tolereren en delen. Grenzen worden hierin ook meegenomen. Deelnemers kunnen oefenen met uitdagende relaties of gesprekken op het werk om deze actief en constructief aan te gaan, in plaats van te vermijden.
Module 6 - Duurzame inzetbaarheid (persoonlijke ontwikkeling)
De zesde module helpt deelnemers hun persoonlijkheid (Big 5) beter te begrijpen, met een nadruk op het identificeren van sterke kwaliteiten (VIA Strengths) en het proactief inzetten hiervan. Tegelijkertijd is er ook aandacht voor zwakkere kanten en hoe deze te ondervangen in afstemming met collega’s. Verder leren deelnemers hoe hun inspiraties en aspiraties een bron kunnen zijn voor het vernieuwen van hun vitaliteit en veerkracht. Ze oefenen hierbij met het maken van de vertaalslag tussen inspiratie, aspiratie en de realisatie daarvan in hun (werk)leven. Ook organisatorische waarden en doelen worden hierin meegenomen.
Module 7 - Timemanagement (tijdbeheersing)
In deze module besteden we voornamelijk aandacht aan efficiëntie en effectiviteit, het verschil ertussen en het combineren ervan – in andere woorden, de juiste dingen op de juiste manier doen. Dit komt deels neer op pragmatische tools (Eisenhower matrix, 80/20 analyse, batching), maar ook op structurele gewoonten in het plannen en reflecteren op tijdsbesteding. In deze module komen we opnieuw terug op grenzen, dit keer in het afgrenzen van activiteiten en het bepalen van grenzen naar zichzelf, bijvoorbeeld wat ‘goed genoeg is’ (definition of done). Hier nemen we het plannen van hersteltijd in mee en het omgaan met prikkels en afleidingen binnen en buiten het werk.

De NEVCO Software

Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit biedt een innovatief cloud platform waar integraal meten en systemisch analyseren samen komen.

Elearning

Het platform is volledig van de grond opgebouwd met de wetenschap van vitaliteit in het achterhoofd. Dankzij slimme terugkoppelingen op ieder niveau van de organisatie kun je direct aan de slag met het resultaatgericht investeren in vitaliteit, welzijn en duurzaam inzetbaarheid. Ontdek het zelf.

Plan je gratis demo

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een Webdemo. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.