Een samenwerking tussen het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit (NEV) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Deel deze post

In een tijd waarin de gezondheid en het welzijn van onze gemeenschap meer dan ooit in de schijnwerpers staan, is het met groot enthousiasme dat we een nieuwe samenwerking aankondigen tussen het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit (NEV) en de domeinorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO-D). Deze samenwerking markeert een belangrijke stap voorwaarts in onze missie om de vitaliteit binnen Nederlandse instituten en het bedrijfsleven te bevorderen.

De Vitaliteitsscan op maat

Centraal in deze samenwerking staat de ontwikkeling van een vitaliteitsscan (Quickscan) op maat. Deze tool zal ontworpen worden om individuen op makkelijke wijze inzicht te geven in hun huidige vitaliteit, met als doel het bewustzijn van hun gezondheid en vitaliteit te verbeteren en keuzes omtrent deze thema’s te ondersteunen.

Ondersteuning via Workshops

Naast het ontwikkelen van de Quickscan zijn we al aan de slag gegaan en hebben we twee workshops gehouden op de twee locaties van NWO-D. Tijdens deze workshops hebben we het bewustzijn rond vitaliteit verdiept en interactief gewerkt met de deelnemers om een beter inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaken van hun welzijn. Hierdoor kunnen zij hulpbronnen beter benutten en weten zij beter aan welke knoppen ze kunnen draaien om daarmee hun vitaliteit te vergroten.

Onze motivatie om bij te dragen aan een belangrijk instituut als het NWO is enorm. Als expertisecentrum realiseren we ons de kansen en mogelijkheden die het verbeteren van vitaliteit en werkbeleving met zich meebrengt, zowel op individueel niveau als voor de hele organisatie. Daarom zijn we enthousiast over de mogelijkheden die deze samenwerking biedt. Samenwerken met HR-professionals Tom Plug en Marieke Oostrum is extra veelbelovend, gezien hun inzet en expertise op gezondheid en vitaliteit, die nu al bijdragen aan het succes van dit project.

Op naar een vitaal vervolg van 2024!

Liever nieuwe artikelen per mail ontvangen?
Lees andere artikelen