Vliegen met HR-data: CBM’s Reis naar werkdrukvermindering, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit

Deel deze post

Deze week staat een spannend en waardevol evenement op de agenda van Koninklijke CBM, de branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie. Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit heeft het genoegen om 40 HR-professionals en leidinggevenden van CBM te verwelkomen voor een inspirerende workshop. Het hoofddoel van deze bijeenkomst? Leren hoe ze kunnen gaan ‘vliegen’ met hun HR-data.

In de moderne wereld draait alles om gegevens. En dit geldt ook voor HR-afdelingen, die een schat aan informatie verzamelen over werknemers, prestaties en bedrijfsprocessen. Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit begrijpt het belang van het omzetten van deze gegevens in waardevolle acties, en daarom hebben ze een boeiende workshop ontwikkeld om CBM te helpen deze gegevens om te zetten naar concrete stappen op het gebied van werkdrukvermindering, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

Een van de cruciale stappen in dit proces was het gebruik van resultaten uit een eerdere meting van Niped. Deze meting heeft waardevolle inzichten opgeleverd die als basis zullen dienen voor de workshop. Het combineren van de expertise van Niped en het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit zal CBM in staat stellen om effectievere HR-strategieën te ontwikkelen die de werknemers ten goede zullen komen en uiteindelijk de organisatie als geheel.

De workshop zal een scala aan onderwerpen behandelen, waaronder het identificeren van knelpunten in de werkdruk, het ontwerpen van programma’s voor duurzame inzetbaarheid en het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer. Door deze gebieden te verkennen en met behulp van gegevensgestuurde inzichten, zal CBM beter in staat zijn om te anticiperen op de behoeften van hun medewerkers en een gezonde, productieve werkomgeving te creëren.

De samenwerking tussen het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit en CBM toont aan hoe organisaties kunnen profiteren van gegevensgestuurde benaderingen om hun personeelsbeleid te verbeteren. Deze workshop markeert een belangrijke stap voor CBM op hun reis naar het bevorderen van werknemerswelzijn en het versterken van hun organisatie. We kijken uit naar de successen die voortkomen uit deze samenwerking en hopen dat andere organisaties zich zullen laten inspireren door het voorbeeld van CBM om HR-data in te zetten voor positieve verandering en groei.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Liever nieuwe artikelen per mail ontvangen?
Lees andere artikelen