Vitaal (zelf-)leiderschap bij Intertrust

Deel deze post

Ieder jaar organiseert de Intertrust Group in februari de Recharge Week om personeel inzicht te geven in de nieuwste wetenschap en tools rondom het zelfregulerend vermogen voor meer vitaliteit en gezondheid. En ieder jaar doen zij achteraf een meting om te zien welke training het hoogste scoort qua inhoud en kwaliteit. We zijn uiteraard erg trots dat de training van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit het hoogste uit de score kwam in 2022. Daarom stonden wij dit jaar weer voor de lieve mensen van Intertrust om dit keer een training te geven over vitaal (zelf-)leiderschap. Een verdieping op de training van vorig jaar.

Intertrust gaat door grote veranderingen heen vanwege een gloednieuwe overname en is een organisatie die zeer internationaal is en waar een hoog cognitief functioneren de norm is. Een mooie uitdagende werkomgeving, maar soms ook lastig. Om het personeel bij te staan dit jaar zijn wij gaan werken aan vitaliteit en hoe je vitaliteit kan bevorderen door hoge kwaliteit relaties en interacties tussen collega’s, teams en afdelingen te faciliteren. Want als jij een levend systeem bent, en al jij losse onderdelen werken goed samen, zul je optimale energie hebben. Dit geldt ook voor organisaties. Hoe kwalitatiever, veiliger en verbindend de communicatie en relaties tussen werknemer en leidinggevende, tussen collega’s onderling, tussen teams, en ga zo maar door, hoe beter de organisatie functioneert als geheel. 

Vitaal (Zelf-)Leiderschap Bij Intertrust

 

Vitaal leiderschap gaat om leiderschap dat is gebaseerd op een sterke ethische basis en een diep begrip van de persoonlijke missie en waarden van de leider. Volgens o.a. Dr. William George, voormalig CEO van Medtronic en hoogleraar leiderschap aan Harvard Business School omvat vitaal leiderschap het aanmoedigen van medewerkers om te groeien en te leren, het ondersteunen van hun persoonlijke ontwikkeling en het stimuleren van een cultuur van vertrouwen en samenwerking. Bij succesvolle organisaties als Bridgewater Capital tot aan Harvard zelf, zien we deze principes terugkomen. 

Een andere onderzoeker, Dr. Amy Edmondson, beweert dat leiderschap gericht moet zijn op het creëren van psychologische veiligheid. Volgens haar omvat vitaal leiderschap het creëren van een omgeving waarin medewerkers zich vrij voelen om hun ideeën, fouten en zorgen te delen zonder dat ze gestraft worden of zich zorgen hoeven te maken over de gevolgen. Dit leidt tot een cultuur van openheid en transparantie, wat op zijn beurt leidt tot betere prestaties en innovatie. Ook dit aspect zien we sterk terug komen in organisaties.

Robert Kegan gaat zelfs zo ver, en beweert in zijn laatste boek “An Everybody Culture” dat als je dit niet doet, er minstens 30% van je productiviteit verloren gaat, omdat mensen druk bezig zijn hun fouten, mankementen en zorgen te verbergen, in plaats van hier open over te zijn en ervan te leren. 

Het is een nieuwe benadering van organisatieontwikkeling waarin we voorstellen dat een cultuur bevorderen gaat om het bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Waar medewerkers zich niet aanpassen aan de cultuur van de organisatie maar waar een cultuur van “groei” wordt gefaciliteerd. Andersom dus: een organisatie die zich aanpast aan de groeiende ontwikkelingsbehoeften van medewerkers in plaats van andersom. Organisaties als Bridgewater en vele anderen bereiken dit door het creëren van een cultuur van continue leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en het stimuleren van een groei gerichte mindset. 

Want waar moeten al die kwalitatieve interacties en relaties toe leiden? 1 woord. Groei. En als de mens groeit, groeit de organisatie vanzelf mee. Dat is het uitgangspunt. En groei gaat het snelste als de omgeving daar optimaal voor is. Veilig, transparant en vertrouwelijk. Een cultuur waar jou persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staat. Punt.

Meer weten over onze vitaliteits- en leiderschapsprogramma’s?
Neem dan contact met ons op

Liever nieuwe artikelen per mail ontvangen?
Lees andere artikelen