De Top 8 HR trends

Elk jaar steken onze experts de koppen bij elkaar om te kijken wat er gaande is in de HR- en organisatiewereld. Op weg naar 2024 zien we 8 trends die de manier waarop we Human Resources benaderen zullen veranderen. 

Benieuwd wat deze trends zijn? Je leest het in onze gratis whitepaper. Download jouw exemplaar hieronder.

Top 8 Hr Trends 2024
Top 8 Hr Trends 2024

Up-to-date HR beleid

Het HR-veld verandert en bij het NEV zijn we altijd op zoek naar manieren om HR-beleid te verbeteren en up-to-date te houden.

Wat betreft de HR-trends van 2024, zien we allereerst dat succesvolle organisaties HR als motor zien van hun vooruitgang. Een grotere focus op de employee experience en het versterken van de bedrijfscultuur zijn hierbij essentieel. Trends zoals het aanhoudende personeelstekort maken hiervan geen luxe maar een noodzaak.

Ook technologie blijft in toenemende mate een belangrijke rol spelen in HR, zoals het gebruik van data om betere beslissingen te nemen.

De veranderende rol van HR

HR speelt een cruciale rol bij het aantrekken, ontwikkelen en behouden van mensen en het creëren van een cultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een sterke HR-afdeling zorgt voor vitale, betrokken en productieve medewerkers in deze tijd.

Het slim inzetten op HR-data en verdiepende analyses speelt hierbij een grote rol. Doordat de ‘human resource’ letterlijk schaarser wordt is het cruciaal grip te krijgen op recruitment, verzuim en verloop. In onze whitepaper lees je hoe vooroplopende organisaties dit doen. 

Top 8 Hr Trends 2024
Top 8 Hr Trends 2024

Download de Top 8 HR trends 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een Webdemo. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.

Gratis live online masterclass

HR Masterclass

Alles over Vitaliteit binnen organisaties

Als expert op het gebied van wetenschappelijke metingen, systeemanalyses en gedragsinterventies, zien wij sectorbreed een duidelijk patroon ontstaan. De prioriteiten van HR zijn dan ook vaak hetzelfde, of het nu om een financieel adviesbedrijf gaat of een onderwijsinstelling. Uit onze onderzoeken komen steeds weer een aantal veelvoorkomende thema’s bovendrijven, waaronder bijv.;

Maar wat zegt dat precies? En zijn er nog meer bronnen die vervolgens invloed hebben op deze thema’s? Bronnen waar we ons vanuit HR eigenlijk op zouden moeten storten.