Stichting Kindante verlengt samenwerking met het Nederlands Expertisecentrum tot 2026 en legt focus op kennisoverdracht.

Deel deze post

Stichting Kindante en het Nederlands Expertisecentrum hebben besloten hun succesvolle samenwerking tot 2026 voort te zetten, met een specifieke focus op het aanbieden van vitaliteitsdiensten aan werknemers en leidinggevenden. Daarnaast zullen de komende drie jaar in het teken staan van intensieve kennisoverdracht om de impact van deze diensten te vergroten.

Stichting Kindante, een vooraanstaande organisatie in het onderwijslandschap, heeft erkend dat het welzijn en de vitaliteit van werknemers en leidinggevenden een cruciale rol spelen in het creëren van een gezonde werkomgeving en het leveren van kwalitatief hoogstaand onderwijs. Daarom hebben ze ervoor gekozen om hun samenwerking met het Nederlands Expertisecentrum te verlengen en zich te richten op het verder bouwen aan een gezonde werkomgeving en cultuur met als ondersteuning de wetenschappelijke 0-metingen, systeemanalyses en methodieken van het NEV.

Een van de belangrijkste aspecten van deze voortgezette samenwerking is het uitvoeren van wetenschappelijk 0-metingen en tussentijdse pulse-metingen om de vitaliteit van werknemers en leidinggevenden te evalueren. Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit brengt zijn expertise in op het gebied van het ontwikkelen en implementeren van meetinstrumenten en -methoden om een diepgaand inzicht te krijgen in de fysieke, mentale en emotionele gezondheid van het personeel. Deze metingen vormen de basis voor een gerichte aanpak om het welzijn te verbeteren en eventuele knelpunten aan te pakken.

Daarnaast zal de samenwerking zich richten op het uitvoeren van gedetailleerde analyses van de verzamelde gegevens. Het Nederlands Expertisecentrum Vitalieit zal gebruikmaken van geavanceerde analysetechnieken om trends en patronen te identificeren, risicofactoren te bepalen en relevante inzichten te genereren. Deze analyses zullen Stichting Kindante in staat stellen om weloverwogen beslissingen te nemen op het gebied van beleid en interventies, gericht op het verbeteren van de vitaliteit en het welzijn van het personeel.

Naast metingen en analyses zullen gedragsinterventies een integraal onderdeel zijn van de aangeboden vitaliteitsdiensten. Het NEV zal ondersteuning bieden bij het ontwikkelen en implementeren van programma’s die gericht zijn op het bevorderen van gezonde leefstijlkeuzes, stressmanagement, veerkracht en een goede werk-privébalans. Deze interventies zullen op maat worden gemaakt en afgestemd zijn op de specifieke behoeften en uitdagingen binnen de onderwijscontext.

Bovendien leggen Stichting Kindante en het Nederlands Expertisecentrum de komende drie jaar speciale nadruk op kennisoverdracht. Het is hun gedeelde visie dat het vergroten van bewustzijn en het delen van kennis cruciaal zijn om de impact van de vitaliteitsdiensten te vergroten en een duurzame verandering te bewerkstelligen. Dit zal worden bereikt door middel van workshops, trainingen en educatieve materialen die gericht zijn op werknemers, leidinggevenden en andere belanghebbenden binnen de organisatie.

De verlenging van de samenwerking tussen Stichting Kindante en het Nederlands Expertisecentrum markeert een belangrijke mijlpaal in het bevorderen van het welzijn en de vitaliteit van werknemers en leidinggevenden binnen het onderwijs. Met de focus op vitaliteitsdiensten en kennisoverdracht zullen beide organisaties gezamenlijk werken aan het creëren van een gezonde werkomgeving en het bieden van hoogwaardig onderwijs, met het welzijn van het personeel als prioriteit.

Meer weten over wat wij binnen het onderwijs doen, neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Liever nieuwe artikelen per mail ontvangen?
Lees andere artikelen