Case Study

Tata Steel

Over de organisatie

De vestiging in IJmuiden staat bekend om de productie van hoogwaardig staal voor verschillende toepassingen. Bij Tata Steel in IJmuiden werken ruim 9.000 mensen en deze locatie produceert jaarlijks meer dan 7 miljoen ton hoogwaardig en bekleed staal in de vorm van rollen, met daarbij ontwerp-, technologie- en consultancy services. Daarmee is het de werkplek voor medewerkers van verschillende bedrijfsonderdelen, zoals Tata Steel Strip Industries, Tata Steel Packaging, Tata Steel Automotive en Tata Steel Technology.

Tata Steel
Branche:

Industrie & Techniek

Locatie:

IJmuiden

Aantal werknemers:

9000

De hulpvraag

De uitdaging voor de groep young professionals die wij trainen bij Tata Steel Ijmuiden gaat over meer bewustwording van persoonlijke stressoren en herkenning van deze stressoren in werk- en privésituaties. Daarnaast is er ruimte nodig voor meer bewustzijn en vaardigheid in wat men actief kan doen om stress proactief te reduceren.

Concreet komt dit neer op:

  • Stressvolle werk-privé situaties inzichtelijk maken en hier handvatten voor bieden.
  • Het verbeteren van de onderlinge communicatie, inclusief ziekmeld protocol/beleid.
  • Gezonde omgang omtrent de ervaring met werkdruk op individueel en vanuit mogelijke (toekomstig) leidinggevende context.
Tata Steel
Tata Steel

Het programma

Bij Tata Steel zijn 9 incompany trainingen gegeven welke zijn gecombineerd met de 7 online modules. De online modules zijn steeds aangeboden voorafgaand aan de incompany training over het betreffende onderwerp. De deelnemers hebben op eigen tempo de 7 online modules doorlopen die ze inzicht en vaardigheden geven in het omgaan met hun stressoren. De 9 op maat gemaakte incompany trainingen die ze hebben gevolgd zijn afgestemd op hun specifieke werkcontext. Daarbij zijn hun individuele en collectieve stressoren zoveel mogelijk meegenomen en hebben ze activiteiten doorlopen die bijdragen aan de communicatie en interactieve regulatie met hun collega’s.

Ervaringen van de deelnemers

We hebben deelnemers gevraagd naar hun mening over het incompany en online programma van de Zeven Pijlers voor Vitaliteit. Dit is wat ze zelf zeggen:

“Vooral voordeel in de bewustwording en het kunnen herkennen van potentiële stressvolle situaties. Dat kleine stappen waardevol zijn. Dat je zelf in controle bent als het gaat om vitaliteit.”

“De opgedane inzichten geven mij meer grip op m’n leven.”

” Mijn veerkracht en vitaliteit was al goed, maar ik weet nu beter waarom. Vorig jaar had ik een mindere periode en ik kan de verbetering nu borgen.”

“Vooral het besef dat je er echt wat mee moet, omdat je anders vooral jezelf maar ook je werkgever tekort doet. En dat je juist niet moet proberen stresssymptomen te verdringen maar beter moet leren begrijpen en voelen, om er mee om te leren gaan.”

“Leuk om het wetenschappelijke erachter te horen, dat maakt op één of andere manier dat je meer het idee hebt er ook echt wat aan te kunnen doen.”

“Ik heb nu concrete tools en oefeningen om positiever te worden en stress ad hoc te verminderen.”

Tata Steel

Welke resultaten zijn er behaald?

Gebruiksvriendelijkheid
0
Training
0 %
Beveelt de training aan
0 %
Blijft de training gebruiken
0 %

Plan een gratis oriëntatiegesprek in met één van onze experts​

Wil je aan de slag met vitaliteit maar weet je nog niet waar te beginnen? Weet je nog niet zeker welke meting de juiste is voor jouw organisatie? Of ben je al een tijd met vitaliteit bezig maar wil je weten waar de grootste hefboom zit voor nog meer resultaat?

Onze experts denken graag vrijblijvend met je mee.

Tijdens het gratis oriëntatiegesprek duik je samen met één van onze expert in jouw behoeften en kijk je samen naar welke meting, analyse of interventie daar het beste bij aansluit.

Onze experts kunnen ook helpen inschatten welke aanpak het beste past binnen het DNA van je organisatie, hoe je voldoende effect behaalt met je activatiecampagne en hoe je de meeste waarde uit je data kunt halen.

Geen saaie kennismaking maar een leerzaam en leuk gesprek rondom de wondere wetenschap van vitaliteit. 

Oriëntatiegesprek inplannen

021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf, MSc
Head of HR

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een orientatiegesprek. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.