Case Study
Onderwijs & ICT
Amsterdam
50
Case Study
Onderwijs & ICT
Amsterdam
50
De Digital Society School is een snelgroeiende start-up die studenten, professionals en organisaties ondersteunt dirigent en leider te worden op het gebied van digitale transformatie. Het bedrijf bestaat uit een diverse mix van ontwerpers, programmeurs en experts op het gebied van sociale / digitale media, technologie en research. Het bedrijf legt in hun diensten en opleidingen een speciale nadruk op het creëren van sociale impact. De relatief jonge organisatie is binnen twee jaar snel gegroeid en deze snelle groei heeft voor veel belasting gezorgd bij iedereen. Tijd om even stil te staan en resultaatgerichte investeringen te doen in de vitaliteit van de medewerkers als wel de organisatie.
We merkten dat veel van onze mensen tegen hun grenzen aan liepen. Er heerste wat ontevredenheid onder het personeel. Als management hadden we onvoldoende zicht op de impact die de snelle groei en het harde werken op onze mensen had. Wanneer moet je gas geven, wanneer moet je gas loslaten? De balans was niet in orde. Daarnaast was er geen eenduidige taal om constructief het gesprek aan te gaan omtrent werkdruk, vitaliteit en welzijn.
We wilden als organisatie specifiek weten waar dat aan lag. Wat waren de oorzaken van werkdruk, verzuim, verloop en onvrede. Iedereen had er een andere mening over. We hadden als management en directie wel wat ideeën waar dit aan kon liggen, maar we hadden behoefte aan verificatie, een grondige onderbouwing en op maat oplossingen. Een externe blik helpt dan omdat je als organisatie zelf vaak een eigen blinde vlek hebt.
Het belangrijkste voor ons was om echt focus te krijgen in wat we konden doen om vitaliteit duurzaam te bevorderen. En concreet te weten wat daarbij de prioriteiten zijn die we als management en HR op de agenda moeten zetten. Daarnaast verlangden we naar evidence- based onderbouwing om constructief het gesprek met elkaar aan te gaan. We hebben naast de vitaliteit diagnose ook het trainingsprogramma de 7 pijlers voor vitaliteit afgenomen omdat we na de uitkomsten van de diagnose ook echt wilden doorpakken.
Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit biedt een innovatief cloud platform waar integraal meten en systemisch analyseren samen komen.
Het platform is volledig van de grond opgebouwd met de wetenschap van vitaliteit in het achterhoofd. Dankzij slimme terugkoppelingen op ieder niveau van de organisatie kun je direct aan de slag met het resultaatgericht investeren in vitaliteit, welzijn en duurzaam inzetbaarheid. Ontdek het zelf.
We nemen alleen contact op voor het inplannen van een Webdemo. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.