Case Study
Conflict Research Unit (CRU)
Onderzoek & Dienstverlening
Den Haag
100
Case Study
Conflict Research Unit (CRU)
Onderzoek & Dienstverlening
Den Haag
100
De hulpvraag bestond uit drie gebieden die als volgt werden geformuleerd:
“Om te beginnen hoopte ik dat er op team niveau voldoende concrete handvatten geboden werden om beter om te gaan met de werkdruk. Dat zij de tools, kennis en handvatten zouden krijgen waarmee zij zichzelf beter konden gaan reguleren.
Daarnaast hoopte ik dat er een gemeenschappelijk vocabulaire zou ontstaan aan de hand van de trainingen, zodat we als afdeling op een meer natuurlijke wijze het gesprek konden voeren als het ging om thema’s als vitaliteit, stress, welzijn en duurzame inzetbaarheid. Dat we er op die manier met zijn allen veel bewuster over werden en meer begrip kunnen hebben voor elkaar.
En als laatste verwachte ik dat ik als manager handvatten zou krijgen waarmee ik mijn afdeling beter aan kon sturen naar een meer gebalanceerde wijze van werken.”
Hierover zegt van Beijnum:
“Om te beginnen was iedereen erg enthousiast over het programma. Dit verbaasde me omdat het toch over thema’s gaat waarvan we niet gewend zijn om er binnen organisaties over te praten, laat staan om je in te laten trainen. En binnen je organisatie heb je altijd wat sceptische deelnemers zitten.
Maar het NEV kon goed de angel eruit halen en mensen meekrijgen. Mensen gingen al snel meer met elkaar over de vaak moeilijke thema’s praten. En waar ik als manager erg trots op werd was de open en veilige sfeer die er al snel heerste. Iedereen kon zich kwetsbaar opstellen en er werd veel begrip getoond door iedereen.”
In hele grote mate. De grootste winst die we hebben behaald met het programma De 7 pijlers voor Vitaliteit is dat er nu meer begrip en bewustzijn is over de thema’s en dat we goed weten hoe we het er over kunnen hebben. We hebben hier nu sterke en effectieve handvatten voor gekregen. Wat goed werkt is dat we na het afronden van het programma vanuit het management telkens weer de thema’s op de agenda zetten. Om de duurzame gedragsverandering te borgen gaan we nu iedere 6 weken het gesprek hierover aan.
Ik moet zeggen dat ik nu al uitkijk naar de volgende training met het NEV waarin we dieper ingaan op mijn managementvraagstukken.
Ik vind het namelijk erg belangrijk om niet alleen kennis binnen de organisatie te houden maar ook om als managers bewust te worden in wat we uitstralen als leidinggevenden en hoe we omgaan met belangrijke thema’s als werkdruk, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.
Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit biedt een innovatief cloud platform waar integraal meten en systemisch analyseren samen komen.
Het platform is volledig van de grond opgebouwd met de wetenschap van vitaliteit in het achterhoofd. Dankzij slimme terugkoppelingen op ieder niveau van de organisatie kun je direct aan de slag met het resultaatgericht investeren in vitaliteit, welzijn en duurzaam inzetbaarheid. Ontdek het zelf.
We nemen alleen contact op voor het inplannen van een Webdemo. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.