Mijn eerste week bij NEV: een duik in de wereld van vitaliteitsonderzoek

Deel deze post

Beste lezers,

Ik ben verheugd om mezelf voor te stellen als de nieuwste medewerker bij het Nederlandse Expertisecentrum Vitaliteit, NEV. Mijn achtergrond in psychologie en uitgebreide onderzoekservaring hebben me goed voorbereid op mijn rol als onderzoeksassistent aan de Universiteit Leiden. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan dit vooraanstaande centrum voor vitaliteit.

Mijn eerste week bij NEV was gevuld met nieuwe kennis en uitdagingen. Direct na mijn aankomst dook ik met enthousiasme in de organisatie, om NEV’s volledige systeem en mogelijkheden te begrijpen. Tegelijkertijd onderzocht ik hoe ik mijn wetenschappelijke en statistische kennis kon toepassen om met een frisse blik te kijken naar het vitaliteitsonderzoek.

Mijn dagen begonnen met het grondig doornemen van alle metingen, om zo het echte product van NEV te begrijpen en mijn eerste indrukken vast te houden. Deze aanpak stelde me in staat om de metingen te benaderen zoals elke persoon die ze invult, en zo kon ik waardevolle inzichten opdoen in de kwaliteit en de beleving van onze metingen. Dit gaf me meteen inzicht in mijn toekomstige werk om metingen en software te optimaliseren.

Daarna verdiepte ik me in de data en leerde ik hoe data worden geanalyseerd. Het systemisch kijken naar alle gegevens die we hebben, om te begrijpen hoe onderdelen met elkaar samenhangen en waarop we gebaseerd de beste interventies kunnen toepassen, zodat de werknemers van onze klanten hun best mogelijke werk kunnen leveren. Dit bood me de kans om inzicht te krijgen in de diepgaande details van de gegevens die we verzamelen en om te ontdekken hoe we deze optimaal kunnen benutten voor ons onderzoek naar vitaliteit in verschillende bedrijven.

Een bijzonder interessant onderdeel van mijn eerste week was het uitvoeren van een systeemanalyse voor een klant en het opstellen van een rapport hierover. Het verbinden van de mentale gezondheid en de werkvaardigheden van medewerkers met fysieke gegevens leverde diepgaand inzicht in de totale situatie van de medewerkers. Tijdens dit proces bracht ik mijn wetenschappelijke kennis en analytische vaardigheden in de praktijk om de behoeften van de klant te begrijpen en deze te vertalen naar concrete oplossingen.

Een essentieel aspect van mijn rol is het onderzoeken van manieren waarop mijn wetenschappelijke en statistische kennis kunnen worden ingezet om metingen, software en ons volledige product te verbeteren. Dit is een voortdurend proces dat me elke dag nieuwe inzichten biedt en me motiveert om bij te dragen aan de missie van NEV: het meten, analyseren en interveniëren in alles wat met vitaliteit te maken heeft.

Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te blijven leveren aan NEV en te groeien in dit dynamische vakgebied. Mijn oprechte dank aan het hele NEV-team voor het warme welkom en de mogelijkheid om samen te werken aan een vitalere toekomst!

Met vriendelijke groet,
Fiona Brosig

Liever nieuwe artikelen per mail ontvangen?
Lees andere artikelen