MTO

Meet voorbij tevredenheid en ontdek de bronnen achter werkbelevingen en organisatorisch gedrag met onze vernieuwde MTO 4.0.
PMO

Inhoudelijk

Onze vernieuwde MTO is sneller, systemisch van aard en wetenschappelijk onderbouwd. In plaats van ellenlange rapport zorgen wij bij het NEV ervoor dat je een continue bron van actiegerichte data ontvangt waarmee je stap voor stap je (team)cultuur verbetert en het werkgeluk van medewerkers verhoogt.

In de Arbowet (sinds 2007) wordt werkdruk, werkstress en ongewenst gedrag beschouwd als psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Alle arbeidsrisico’s en de daarbij behorende beheersmaatregelen in een bedrijf moeten beschreven worden in de zogenaamde risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E). Dat geldt ook voor psychosociale arbeidsbelasting. De Arbowet stelt verder vast dat de werkgever een beleid moet voeren dat gericht is op voorkomen of op z’n minst beperken van PSA. Noodzakelijke verbeteringen dienen opgenomen te worden in een plan van aanpak. Met de MTO 4.0. meting en de slimme terugkoppeling vanuit het NEV staan we je bij in het opstellen van een sterke RI&E en een effectief beleid.

Ga verder dan de ouderwetse jaarlijkse enquêtes over werknemersbetrokkenheid. Maak meer impact, met een leuker MTO dankzij onze MTO 4.0. Of het nu op kantoor, de werkplek of op afstand is: wij zorgen ervoor dat elke stem in uw organisatie gehoord en omgezet wordt in waardevolle inzichten en acties.

Voordelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Meer dan 45.000 tevreden gebruikers

Plan een gratis orientatiegesprek in met één van onze experts​

Wil je binnen je organisatie een meting uitzetten omtrent Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid?

Voor elke behoefte is een wetenschappelijke meting. Je kunt een PMO, MTO, JD-R Organisatiemeting of een nog veel specifiekere meting inzetten. Maar hoe weet je of je de juiste meting gebruikt? 

Tijdens het gratis orientatiegesprek duik je samen met één van onze expert in jouw behoeften en kijk je samen naar welke meting daar het beste bij aansluit en hoe je daar de meeste waarde uit haalt.

 Daarnaast kijken we welke meting het beste past binnen het DNA van je organisatie, doen we een korte check of je voldoende effect behaalt met je activatiecampagne en bespreken we hoe je de meeste waarde uit je data kunt halen. 

Wat levert een orientatiegesprek met het NEV op?

Orientatiegesprek inplannen

Daniel Krikke
Daniel Krikke
HR Development Expert
Bas Snippert
Bas Snippert, MSc
Stress- en vitaliteitsexpert
021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf
HR Development Expert
Daniel Krikke
Daniel Krikke
Algemeen Directeur
Bas Snippert
Bas Snippert
Stress- en vitaliteitsexpert
021122 Floor Verhaaf _23321
Floor Verhaaf
HR Development Partner

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een nummer in van 1 tot 50000.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We nemen alleen contact op voor het inplannen van een orientatiegesprek. Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik het privacybeleid heb gelezen en akkoord ga met de verwerking van mijn persoonlijke gegevens door het NEV voor de vermelde doeleinden. In geval van toestemming kan ik mijn toestemming voor deze verwerking op elk moment intrekken.