Ervaringen uit de Masterclass Psychisch Verzuim

Deel deze post

In een tijd waarin de wereld zich steeds bewuster wordt van het belang van mentale gezondheid op de werkplek, heeft het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit (NEV) deze week een meeslepende en informatieve Masterclass Psychisch Verzuim georganiseerd. Het NEV heeft als missie om organisaties te ondersteunen bij het creëren van gezonde en vitale werkomgevingen, en de recente masterclass was een mijlpaal in het realiseren van dit doel.

De Masterclass Psychisch Verzuim bood deelnemers een diepgaand inzicht in de complexiteit van psychisch verzuim op de werkvloer. Het evenement bracht experts uit de hele sector samen om te praten over de nieuwste onderzoeken, beste praktijken en innovatieve benaderingen om psychisch verzuim te begrijpen en te verminderen.

Het belang van psychisch welzijn op de werkvloer

Het NEV opende de masterclass met een benadrukking van het toenemende belang van psychisch welzijn op de werkvloer. De COVID-19-pandemie heeft het belang van dit onderwerp in de schijnwerpers gezet, met een aanzienlijke toename van stress, angst en depressie bij werknemers wereldwijd. Het NEV benadrukte dat organisaties die aandacht besteden aan psychisch welzijn niet alleen de gezondheid van hun medewerkers bevorderen, maar ook de productiviteit en het succes van het bedrijf kunnen vergroten.

Inspirerende sprekers en deelbare inzichten

Gedurende de Masterclass konden deelnemers luisteren naar inspirerende sprekers, waaronder vooraanstaande experts op het gebied van psychologie, HR, en bedrijfsmanagement. Ze deelden inzichten over de oorzaken van psychisch verzuim, hoe het te herkennen en preventieve maatregelen te nemen om het te verminderen.

Een van de hoogtepunten van de masterclass was de presentatie van Bas Snippert, een gerenommeerde Stress- en vitaliteit expert. Bas benadrukte het belang van het creëren van een cultuur van openheid en empathie binnen organisaties, waar werknemers zich veilig voelen om hun psychische gezondheid te bespreken en hulp te zoeken als dat nodig is.

Best practices voor organisaties

Een ander belangrijk onderdeel van de masterclass was de focus op best practices voor organisaties. Deelnemers leerden over de implementatie van programma’s voor geestelijke gezondheid op de werkplek, het herkennen van vroege tekenen van psychisch verzuim en het bieden van ondersteuning aan getroffen werknemers.

Het NEV benadrukte dat het voorkomen en verminderen van psychisch verzuim een gedeelde verantwoordelijkheid is van werkgevers en werknemers. Het creëren van een ondersteunende omgeving en het bevorderen van een goede balans tussen werk en privéleven zijn essentiële stappen in deze richting.

De weg vooruit

De Masterclass Psychisch Verzuim van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit was een inspirerende en leerzame ervaring voor alle deelnemers. Het benadrukte het belang van psychisch welzijn op de werkvloer en bood praktische inzichten en strategieën om psychisch verzuim effectief aan te pakken.

Het NEV blijft zich inzetten voor het bevorderen van gezonde en vitale werkomgevingen en zal blijven samenwerken met organisaties om psychisch verzuim te verminderen en het welzijn van werknemers te bevorderen. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en de weg vrijmaken voor een toekomst waarin psychisch verzuim niet langer een belemmering vormt voor het succes van organisaties en het geluk van werknemers.

Wil je graag deelnemen aan de volgende Masterclass Psychisch Verzuim? Klik dan hier voor meer informatie.

Liever nieuwe artikelen per mail ontvangen?
Lees andere artikelen