De eerste 100 dagen van Floor Verhaaf als Directeur HR Development bij het NEV

Deel deze post

Het is vandaag exact 100 dagen geleden dat ik officieel ben komen werken bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit. Vanuit mijn vorige functies als HR professional stelde ik altijd de vraag aan “nieuwe” medewerkers om na 100 dagen te reflecteren. Je hebt de organisatie en de mensen leren kennen, je begint de wensen, verwachtingen, rollen, taken en cultuur echt te voelen en te begrijpen, maar je hebt ook je eerste ongemakkelijke situaties meegemaakt. Ik vroeg mijzelf dit weekend dan ook af, is de afgelopen periode uitgekomen wat ik ervan verwacht had en voel ik nog steeds dezelfde energie als toen ik op 1 maart begon.

Samenwerkingen met HR Nederland

Binnen het expertisecentrum vitaliteit heb ik de verantwoordelijkheid gekregen voor de groeidoelstelling, kort door de bocht de sales en het relatiebeheer. Wat ik ontzettend mooi vind om te ervaren is dat wij geen “harde” sales doen maar dat wij echte relaties bouwen. In de afgelopen drie maanden heb ik een diversiteit aan HR professionals gesproken, van adviseur tot directeur, waarbij wij altijd zoeken naar een gemene deler. Op basis van een gezamenlijk kijk op vitaliteit en vitaliteitsbeleid ontstaan de samenwerkingen. En ik zie ook echt dat het samenwerkingen zijn. Waarbij wij allemaal het doel hebben om maatschappelijk impact te maken en overtuigd zijn dat wij werkzaam Nederland vitaler kunnen maken. 

Geduld, bah…

De keerzijde van deze manier van werken is dat relaties bouwen tijd kost. En iets wat tijd kost, kost ook geduld. Als je op mijn CV kijkt zul je niet snel het woord geduldig vinden. Ik heb mij altijd afgevraagd wat geduld je brengt als je iets ook direct kunt doen of oppakken. Maar ik vrees dat ik hier nu toch op terug moet komen. Als NEV steken wij in op lange termijn samenwerkingen, op deze manier willen wij ons bestaansrecht uitbouwen en dit uitbouwen gebeurt niet in een nacht en ook niet in drie maanden. Ik moet wennen aan het verantwoordelijkheidsgevoel wat hierbij komt kijken, de rust en de tijd die het kost, en het geduld en vertrouwen dat ik hiervoor moet hebben. 

Het diverse NEV team

Als laatste wellicht het belangrijkste om op te reflecteren. Zelf ben ik geneigd om eerst en bijna alleen te kijken naar de inhoud en te reflecteren wat het werk mij inhoudelijk brengt. Maar de afgelopen maanden zijn net zo interessant geweest op het gebied van de samenwerking in het team. Het NEV team bestaat uit zeer diverse teamleden. Allemaal sterk inhoudelijk, bijna nerds, en voornamelijk mannen (nou ben ik dat wel gewend van mijn vorige werkgevers). Ik merk dat ik voor het eerst ervaar en geloof in het feit dat een divers team belangrijk is. Het werkt niet altijd makkelijk samen, en botst zeker op communicatie (geregeld). Maar ons gezamenlijke doel, onze missie en onze visie is sterk en wij geloven er diep in. Dit maakt het team zeer gefocust en doelgericht en leidt nu al in 3 maanden tot zoveel resultaat. Ik ben trots hier onderdeel vanuit te maken en ben alleen maar nieuwsgierig wat de komende 3 maanden zullen brengen. 

Ambitie

Voor mij is het een voorrecht om dagelijks zoveel HR collega’s te spreken en een goed beeld te krijgen wat er binnen werkzaam Nederland speelt en wat de prioriteit heeft. Waarbij ik overal zie en hoor dat vitaliteit hét thema is wat steeds meer centraal staat binnen HR en/of invloed heeft op het gehele HR beleid. Gelukkig zien en merken bijna alle organisaties hoe belangrijk het is dat medewerkers fijn, gezond en gelukkig zijn in hun werkleven. Daarmee wordt investeren op dit thema een must. Mijn ambitie is dan ook om alle expertise die wij als centrum op dit onderwerp hebben zo breed en wijds mogelijk te verspreiden. 

 

Wil je meer weten over de wetenschap van vitaliteit? Heb je hulp nodig om je organisatie vitaler te maken? Meld je dan nu aan voor één van onze masterclasses, download onze whitepaper om erachter te komen wat wij jou en je organisatie nog meer kunnen bieden.

 

Meld je aan voor een masterclass Download whitepaper

Liever nieuwe artikelen per mail ontvangen?
Lees andere artikelen