CBM deelt hun ervaring met de workshop “Vliegen met HR-data”

Deel deze post

Gegevens vormen de ruggengraat van moderne bedrijfsvoering, en HR-afdelingen staan voor de uitdaging om deze gegevens om te zetten in waardevolle acties die zowel het bedrijf als de medewerkers ten goede komen. Koninklijke CBM (Branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie) heeft onlangs deelgenomen aan een dynamische workshop georganiseerd door het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit, waarin ze de gelegenheid kregen om te leren hoe ze kunnen “vliegen” met hun HR-data. Hier delen we graag enkele van de ervaringen en inzichten die CBM heeft opgedaan tijdens deze inspirerende training.

Een leerzame duik in de wereld van HR-data

De workshop begon met een fascinerende verkenning van de wereld van HR-data. CBM werd ondergedompeld in de complexe en vaak onontgonnen reeks gegevens die HR-afdelingen verzamelen, variërend van prestatiebeoordelingen tot werkdrukmetingen. Het was voor ons een wake-up call om te beseffen hoeveel waardevolle informatie er binnen handbereik ligt.

CBM’s Inzicht: “We hebben altijd geweten dat we veel gegevens verzamelen, maar we realiseerden ons niet volledig welke schatten erin verscholen lagen. De workshop hielp ons te begrijpen dat deze gegevens niet alleen cijfers op papier zijn, maar de sleutel tot het verbeteren van de werkomgeving en het welzijn van onze medewerkers.”

Data-Analyse voor actie

Een cruciale stap in het proces was het leren hoe we deze gegevens kunnen omzetten in concrete acties. De trainers van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit gaven ons waardevolle tools en technieken om de gegevens te analyseren en te vertalen naar beleid en programma’s die de werkdruk verminderen, duurzame inzetbaarheid bevorderen en vitaliteit op de werkvloer stimuleren.

CBM’s Inzicht: “Het was als het ontrafelen van een mysterie. We begonnen de patronen te zien en konden problemen identificeren waarvan we ons niet bewust waren. Dit opende de deur naar effectieve oplossingen die voorheen buiten ons bereik lagen.”

Een samenwerking die looont

De workshop benadrukte het belang van samenwerking tussen HR-professionals en data-analisten. CBM realiseerde zich dat het bundelen van deze verschillende expertisegebieden een krachtig instrument kan zijn om HR-data te vertalen naar tastbare resultaten.

CBM’s Inzicht: “Deze workshop benadrukte het belang van teamwerk en kruisbestuiving van kennis. Het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit bracht verschillende perspectieven samen en inspireerden ons om over de grenzen van onze afdeling te denken.”

De toekomst: Gegevensgestuurde groei

Voor CBM markeert deze workshop het begin van een opwindende reis naar een gegevensgestuurde benadering van HR-management. We zijn vastbesloten om onze medewerkers te ondersteunen door middel van weloverwogen beslissingen en beleidsmaatregelen. Deze training heeft ons de vleugels gegeven om te vliegen met HR-data en een positieve impact te hebben op ons bedrijf en onze medewerkers.

CBM’s Toekomstvisie: “We zijn enthousiast over wat de toekomst in petto heeft. We zullen blijven bouwen op wat we hebben geleerd en streven naar een organisatie waarin gegevensgestuurd denken een integraal onderdeel is van onze bedrijfscultuur.”

In een wereld waar gegevens de sleutel tot succes zijn, bewijst CBM dat het mogelijk is om met de juiste begeleiding en toewijding HR-data te laten vliegen en zo een bloeiende en gezonde werkomgeving te creëren voor hun medewerkers.

 

Ook interesse in een leerzame workshop? Neem contact met ons op!

Liever nieuwe artikelen per mail ontvangen?
Lees andere artikelen