Bevlogenheid en Aantrekkelijk Werkgeverschap: Onze Analyse en Aanpak

Deel deze post

Veel organisaties willen hun vitaliteitsbeleid verbeteren door inzicht te krijgen in de bevlogenheid van hun medewerkers en de factoren die hierop van invloed zijn. Om dit te bereiken, voeren wij uitgebreide analyses uit die zich richten op het meten van bevlogenheid, het identificeren van prestatie-indicatoren voor aantrekkelijk werkgeverschap, en het formuleren van een evidence-based adviesrapport. Hier leggen we uit hoe we dat doen.

Onze Aanpak

 1. Verzamelen en Analyseren van Data
  • Interne Data: We verzamelen data uit interne bronnen van het bedrijf, zoals HR-gegevens, medewerkertevredenheidsonderzoeken en verzuimrapportages.
  • Literatuuronderzoek: We voeren literatuuronderzoek uit om relevante factoren van bevlogenheid te identificeren.
 2. Toepassen van Kwantitatieve en Kwalitatieve Analysemethoden
  • Kwantitatieve Methoden: We gebruiken statistische technieken om correlaties tussen verschillende factoren te identificeren.
  • Kwalitatieve Methoden: Interviews en enquêtes bieden diepere inzichten in de werkervaringen van medewerkers.
 3. Ontwikkelen van Gedetailleerde Rapportages en Presentatie
  • Rapportage: We stellen een gedetailleerd rapport op dat de bevindingen, conclusies en aanbevelingen helder communiceert. Dit rapport dient als basis voor het nieuwe vitaliteitsbeleid van het bedrijf.

Doelen van Onze Analyse

 • Definiëren van Bevlogenheid en Identificeren van Invloedrijke Factoren: We streven naar een duidelijk beeld van wat bevlogenheid betekent binnen de context van de organisatie en welke factoren deze bevlogenheid beïnvloeden.
 • Analyseren van Prestatie-Indicatoren voor Aantrekkelijk Werkgeverschap: We richten ons op specifieke prestatie-indicatoren zoals verblijfstijd in functie, doorstroompercentage en verzuim om de aantrekkelijkheid van het bedrijf als werkgever te bepalen.
 • Opstellen van een Evidence-Based Analyse- en Adviesrapport: Ons rapport is gebaseerd op bestaande onderzoeksresultaten en data van het bedrijf en dient als basis voor het nieuwe vitaliteitsbeleid.

 

Onze analyses bieden zo inzicht in de huidige stand van bevlogenheid en de factoren die hierop van invloed zijn voor organisaties, zonder een nieuwe meting uit te voeren. Door gericht in te zetten op de geïdentificeerde verbeterpunten, kan een organisatie haar vitaliteitsbeleid optimaliseren en een aantrekkelijke werkgever blijven. Deze aanpak vormt de basis voor het toekomstige vitaliteitsbeleid van een bedrijf en biedt richting voor verdere acties om de bevlogenheid en tevredenheid van medewerkers te vergroten.

Bij het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van dergelijke analyses en het bieden van op maat gemaakte adviesrapporten. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we uw organisatie kunnen helpen bij het verbeteren van bevlogenheid en aantrekkelijk werkgeverschap. Klik hier voor meer informatie.

Liever nieuwe artikelen per mail ontvangen?
Lees andere artikelen